Bosna Savaşı'nın 86 Kurbanı Seneler Sonra Toprağa Verildi

Bosna'daki savaşın üzerinden yıllar geçmesine rağmen toplu mezarlarda cansız bedenleri bulunan ve kimlik tespiti yapılan kurbanlar, Prijedor'daki Vedro Polje Stadı'nda gerçekleştirilen toplu cenaze töreninden sonra kendi köylerindeki mezarlıklara defnedildi

20.07.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-19:48) Bosna Savaşı'nın 86 Kurbanı Seneler Sonra Toprağa Verildi

1992-1995 seneleri arasında devam eden Bosna savaşında, ülkenin kuzeyindeki Prijedor kenti ve civarında Sırplar tarafından katledilen 86 kurban, gerçekleştirilen toplu cenaze töreninden sonra toprağa verildi.

Cansız bedenlerine, savaştan seneler sonra toplu mezarlarda ulaşılan ve kimlik tespiti yapılan kurbanlar, Prijedor'daki Vedro Polje Stadı'nda yapılan toplu cenaze töreninden sonra kendi köylerindeki mezarlıklara defnedildi.

EN GENCİ 19 YAŞINDAYDI  

Defnedilen kurbanların birçoğunun cansız bedenleri Koricani kayalıklarında yer alan toplu mezarda bulundu. 86 kişinin en genci öldürüldüğünde 19 yaşında olan Samir Garibovic, Emin Djonlagic ve Suad Klajic, en yaşlısı ise öldürüldüğünde 61 yaşında olan Becir Besic idi.

NELER YAŞANDI?  

Bosna'daki savaşın patlak verdiği Mart 1992'de eski Yugoslavya'daki Devlet Güvenlik Teşkilatının (UDBA) başına getirilen Sırp kökenli Simo Drljaca, Prijedor'daki 13 polis karakolunda görevli bin 775 Sırp'ı bir ay içinde silahlandırdı.

Sırp birlikleri, 29 Nisan gecesi o dönemde nüfusunun çoğunluğu Boşnak olan Prijedor kentini işgal etti. Ağır silahlara sahip Sırp birlikleri, 23 Mayıs 1992 tarihinde Prijedor civarındaki köylere saldırdı. Prijedor ve civarındaki katliamda 102'si çocuk 3 bin 176 sivil yaşamını yitirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal