Fransa Cumhurbaşkanı Macron 2 Yılda 15 Bakan Kaybetti

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un cumhurbaşkanlığı görevine geldiği 14 Mayıs 2017 tarihinden bu yana 15 bakan istifa etti

20.07.2019-12:34 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-12:28) Fransa Cumhurbaşkanı Macron 2 Yılda 15 Bakan Kaybetti

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un cumhurbaşkanlığı görevine geldiği 14 Mayıs 2017'den bu yana 15 bakan istifasını verdi.

2 yıl, 2 ay önce Elysee Sarayı'ndaki koltuğa çıkan Cumhurbaşkanı Macron'un bu süre zarfında 15 bakanla yolları ayrıldı.

Salı günü istifasını veren Çevre Bakanı François de Rugy, kabineden ayrılan 15. bakan oldu. Gelecek sene gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere katılmak için yeni bakanların da istifa edebileceği bildiriliyor.

İLK AYDA 4 İSTİFA  

Macron, cumhurbaşkanı olduktan bir ay sonra 4 bakan birkaç gün içinde istifasını verdi. Uyum Bakanı Richard Ferrand, hakkında geçmişte aldığı resmi görevde kamu harcamalarını kötüye kullanmaktan soruşturma açılmasının üzerine, 19 Haziran 2017 tarihinde istifa etti. Ardından iktidardaki Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketinin Ulusal Meclis'teki Grup Başkanı olan Ferrand, şu an Meclis Başkanı olarak görev yapıyor.

Savunma Bakanı Sylvie Goulard, üyesi olduğu Demokrasi Hareketinin (MoDem) Avrupa Parlamentosundaki (AP) üyelerine ilişkin  usulsüzlük suçlamasıyla yargıda başlatılan ön soruşturma sebebiyle 20 Haziran 2017'de kabineden ayrıldı.

Bundan bir gün sonra da Adalet Bakanı François Bayrou istifa etti. Bayrou, Macron'un cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde ittifak kurduğu ve liderliğini yaptığı MoDem hareketi hakkında AP üyelerinin danışman kadrolarına verilen maaşlarda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle açılan soruşturmayı istifasına gerekçe gösterdi.

Aynı gün içinde yine başka bir bakan daha Macron ile yollarını ayırdı. Avrupa Birliği'nden (AB) sorumlu Devlet Bakanı Marielle de Sarnez, AP'de bir kişiyi sahte belgelerle danışmanı olarak gösterdiğinin ortaya çıkmasından sonra istifa etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal