Bölgede sıcak dakikalar yaşanıyor: Güvenlik güçleri teyakkuza geçti

Bölgede sıcak dakikalar yaşanıyor. Gaziantep ve Kilis’e üst üste yapılan roketli saldırılar sonrasında güvenlik güçleri teyakkuza geçti. Saldırılar sonrasında Tel Rıfat ve Ayn El Arap bölgesindeki teröristlere ait mevziler, sınır birliklerince ateş altına alındı. Detaylar haberimizde...

21.11.2022-11:22 - (Son Güncelleme: 21.11.2022-17:42)

Gaziantep ve Kilis’e yönelik üst üste gerçekleştirilen roketli saldırılar sonrasında sınırdaki güvenlik güçleri kırmızı alarm verdi. Güvenlik güçleri teyakkuza geçerken, saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen Tel Rıfat ve Ayn El Arap bölgesindeki terör unsurları ateş altına alındı. 

Bölgede sıcak dakikalar yaşanıyor

DHA’da yer alan habere göre; Terör örgütü PKK/YPG denetimindeki Tel Rıfat bölgesinden dün akşam saatlerinde ateşlenen roket, Öncüpınar Sınır Kapısı yanındaki polis özel harekat yerleşkesine isabet etti. Patlamada, yerleşke içerisindeki 1 asker ile 7 polis yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Gaziantep Kilis Roketatar Saldırısı

Vatandaşlar paniğe kapıldı

Gaziantep'in Karkamış ilçesine de gece saatlerinde Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinden ateşlenen 4 roket isabet etti. Boş araziye düşen roketler infilak etti; saldırı ilçede tedirginliğe neden oldu.

Gaziantep Kilis Roketatar Saldırısı-1

Terör unsurları ateş altına alındı

Gaziantep ve Kilis'e yönelik roketli saldırılar sonrası sınır hattında önlemler artırıldı. Güvenlik güçleri teyakkuza geçerken, tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Saldırıların ardından Tel Rıfat ve Ayn El Arap bölgesindeki teröristlere ait mevziler, sınır birliklerince ateş altına alındı. İnsansız hava araçlarınca tespit edilen terör hedefleri; obüs ve çok namlulu roketatarlar ile vurularak imha edildi.

Validen açıklama geldi 

Gaziantep Valisi Gül, "Roket saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 6 kişi de yaralandı" açıklamasını yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal