Biyometrik Fotoğraf Sakal

Biyometrik fotoğraf sakal kimlik? Biyometrik fotoğraf sakal ehliyet? Biyometrik fotoğraf sakal polislik? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-23:34 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-23:22) Biyometrik Fotoğraf Sakal

Vize başvurusu sırasında talep edilen belgeler içinde fotoğraf en önemlilerinden biri. Eğer tanınabilir olmadığınız ve mat görünüme sahip olmayan bir fotoğrafla vize başvurusu gerçekleştirirseniz vizenizin iptal olma ihtimali var. Bu yüzden fotoğraf çektireceğiniz fotoğrafçıya özellikle vize fotoğrafı olduğunu hatırlatın.

Vize Fotoğrafındaki Standartlar Neler?

Vize fotoğrafları olduğu kadar kısa zaman önce çekilmiş olmalıdır. Sizin tanınabilmeniz için bu lazımdır. En çok 6 ay önceki fotoğrafı götürebilirsiniz. Fotoğrafta hiçbir ışık ayarı olmamalı ve en doğal şeklinizle olmanıza dikkat edilmeli.

Yüzünüz tam olarak fotoğraf makinasına bakar bir biçimde ağzınız kapalı şekilde çekilmelidir. Çoğu zaman bu fotoğraflar kötü olsa da maalesef kurallar bu şekildedir. Bunun yanı sıra fotoğraf boyutlarına da özen göstermelisiniz. Fotoğraflar 35 mm genişlik 45 mm uzunluk ölçüsünde olmak zorunda.

Arka fon ise; beyaz renkte olacak. Eğer başınız kapalıysa yüz hatlarınız ve alnınız net gözükecek biçimde fotoğraf çektirin. Bayanlar için fotoğraf çektirirken olduğu kadar az makyaj yapmaları tavisye edilir. Gözlüksüz fotoğraf çektirmeniz daha mantıklı olur. Eğer lens kullanıyorsanız numaralı ve şeffaf lens olmak zorunda.

Eğer seyahat etmeden önce saçınızı boyayacaksanız fotoğrafı çektirmeden boyatmaya dikkat edin. Seyahat sırasında problem çıkıp mağdur olabilirsiniz.

Erkekler için sakalsız fotoğraf çektirmek önerilir; fakat eğer aynı tarzınızı sürdürecekseniz kirli sakal ile fotoğraf çekebilirsiniz. Bu noktada yüz hatlarınızın net biçimde anlaşılabilir olması gerekli bir vaziyettir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal