Biotin nedir, nasıl kullanılır? Biotinin sakal üzerindeki etkileri

Günümüzde pek çok farklı ürün karşımıza çıkmaktadır. Bunların ne işe yaradığı nasıl kullanıldığı merak edilmektedir. Bu ürünlerden bir tanesi de biotindir. Biotinin ne işe yaradığı sakal çıkarıp çıkarmadığı gibi konular merak ediliyor. İşte Biotinin sakal üzerindeki etkisi…

28.06.2022-01:07 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-01:07) Biotin nedir, nasıl kullanılır? Biotinin sakal üzerindeki etkileri

1927 yılında keşfedilen biotinin hayatımıza girmesi, 1967 yılında gerçekleşmiştir. H vitamini olarak geçen Biotin içerisinde tüm B vitamini türleri yer almaktadır. Biotin özellikle macronutrientslerin kaloriye dönüştürmesinde etkili bir rol oynamaktadır. Bu sayede vücudumuzda yer alan karbonhidrat, protein ve yağları enerjiye dönüştürmektedir. Biotinler özellikle içerisinde yer alan protein yapısı ile metabolizma üzerinde doğrudan etkilidir. Ayrıca biotin vücutta yer alan kıllar, sakal, saç, tırnak üzerinde de etkili bir üründür. Bitoin kullanımı sakalların gürleşmesi ve çoğalmasını sağlar.

Biotinin sakal büyümesindeki rolü nedir?

Biotin hem yiyecek olarak tüketilebilirken, hap şeklinde de satılmaktadır. Hücre çoğalmasına doğrudan etkisi olan Biotinin saç, sakal, bıyık uzamasına da etkisi oldukça fazladır. Biotin içeren ürünleri kullanılması durumunda içerisinde yer alan protein yapı taşları amino asit üretimini artırmasını sağlar. Sakalda bir protein türü olan keratinden oluştuğu için bu reaksiyondan etkilenmektedir. Yani biotin sakal üzerinde etkili bir vitamindir.

Biotin Nedir

Biotin hapının fiyatı nedir, nerden satın alınır?

Dermatolog tarafından önerilen biotinler sakal için en iyi sonucu alma noktasında 2500 mcg (2.5 mg) biotin hapı önerilmektedir. Bu ürünü kaç gram olarak tüketmeniz gerektiği konusunu mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Biotin hapları eczanelerden ve internet üzerinden güvenli satış noktalarından temin edilebilir. Solgar markalı biotin hapının 5000 mcg fiyatı 57,50 TL’dir.

İçerisinde biotin olan yiyecekler nelerdir?

Biotini doğal yollar almak isteyen kişiler hangi ürünlerin içerisinde biotin olduğunu merak etmektedir. Biotin, yumurta, tavuk ciğeri, yer fıstığı, badem, barbunya fasulyesi, süt, baIık, soya, patates, fındık, ceviz, ay çekirdeği, dana ciğeri gibi besinlerde bol miktarda bulunur.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal