Starbucks havuçlu kremalı kek kaç kalori? Diyetteyken yenir mi? Havuçlu kremalı kek tarifi ve kalorisi

Starbucks'ın en sevilen ve en çok satan tatlılarından biri de havuçlu kremalı kektir. Bu kekin düşkünü olanlar ise diyet programlarına katıp katamayacaklarını araştırıyor. Peki Starbucks'ın havuçlu kremalı keki kaç kalori? Kilo aldırır mı? Nasıl yapılır? İşte konuya ilişkin detaylar...

27.06.2022-18:16 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-18:16) Starbucks havuçlu kremalı kek kaç kalori? Diyetteyken yenir mi? Havuçlu kremalı kek tarifi ve kalorisi

Stabucks'ın reyonlarında yer alan ve hızla tükenen havuçlu kremalı kek en popüler ve lezzetli tatlardan biri olarak yer almaktadır. Bu kekten vazgeçemeyenler diyet listelerine ekleyip ekleyemeyeceklerini araştırırken bir yandan da tarifini arıyorlar. Biz de bu haberimizde merak edilen havuçlu kremalı kek tarifini verdik...

Starbucks havuçlu kremalı kek tarifi

Malzemeler

- 3 yumurta

- 2 çay kaşığı tarçın

- 2 orta boy havuç

- Yarım çay bardağı esmer şeker (70gr)

- 1 çay bardağı şeker (100gr)

- 1 paket vanilya şekeri

- 1 su bardağı sıvı yağ (160 ml)

- 1 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karbonat

- 1 çay bardağı ceviz

Üstü için gerekli malzemeler

- 100 gr beyaz çikolata

- 100 gr labne peyniri veya crème fraîche

- 3 çorba kaşığı pudra şekeri

- 1 paket vanilya şekeri

- 6 çorba kaşığı sıvı krema

havuçlu kek

Havuçlu kremalı kekin yapılışı

- Kek yapmaya öncelikle havuçları soyup kaynatarak başlıyoruz. Kaynayan havuçların yumuşaklığını bir çatal yardımı ile kontrol ettikten sonra yumuşamış havuçları süzerek soğumaya bırakıyoruz.

- Havuçların kaynamasını ya da soğumasını beklerken geniş bir kasenin içerisine 3 yumurta, esmer şeker, şeker ve vanilyayı ekleyerek 5 dakika boyunca mikserle karıştırıyoruz. İyice karışan bu kıvama sıvıyağı ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Daha sonra karışımımızın içerisine un, tarçın, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyerek karıştırma işlemine devam ediyoruz. Son aşamada ise robottan geçirdiğimiz havuçları ve cevizi karışıma ekliyoruz. Elde ettiğimiz karışımı önceden yağladığımız fıtın tepsisine döktükten sonra Fransız ayarına getirilmiş fırında 30 ila 40 dakika arasında pişiriyoruz.

- Kekin üzerini yapmak için ise küçük bir tencereye sıvı krema, labne, pudra şekeri, beyaz çikolata ve vanilyayı ekleyip mazlemeler eriyene kadar pişiriyoruz.

- O esnada ise kekimiz pişitiyse soğuması için kenara alıp bekletiyoruz. Daha sonra soğuyan kekin üzerine yaptığımız karışımı ekliyoruz. En az iki saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise uygun hale gelmektedir.

Starbucks havuçlu kremalı keki kalorisi kaçtır? Kilo aldırır mı?

Starbucks'da satılan 1 dilim havuçlu kremalı kek 145 gramdır. Bu bir dilimin içerisinde 532 kalori vardır. Bu kekin toplam kalori değerinin %42'si karbonhidrat iken %51 yağ, %6'sı proteindir. Bu oranlara bakıldığında Starbucks havuçlu kekte 8 gram protein, 56 gram karbonhidrat, 30 gram yağ vardır. Bu yüzden kalori seviyesi yüksek olan keki diyet listenize eklememeniz sizin için daha iyi olacaktır. Ama tamamen de uzak kalmak istemiyorsanız kalori sınırınızı aşmadan haftada bir kez tüketebilirsiniz. Ya da tadımlık şeklinde çok az miktarda yiyebilirsiniz.

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal