Binali Yıldırım, İstanbul Adaylığına Sıcak Bakmıyor!

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AK Parti'nin İstanbul adayı olacağına kesin gözüyle bakılan Binali Yıldırım'ın adaylığa sıcak bakmadığını yazdı.

22.11.2018-10:14 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-10:01) Binali Yıldırım, İstanbul Adaylığına Sıcak Bakmıyor!

Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimlere dönük partilerin aday tespit etme çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşündüğü ve uzun süredir İstanbul için adı geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın adaylığa sıcak bakmadığı iddia edildi.

KURTULMUŞ VE ÇELİK, YILDIRIM'I ZORA SOKTU

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik kulis yazdı. Bu aşamada Numan Kurtulmuş ve Ömer Çelik'in "İstanbul, Ankara ve İzmir dahil birçok şehirde adaylarımız netleşti" açıklamalarının Yıldırım'ı 'zor duruma düşürdüğünü' iddia eden Zeyrek, bunu 'emrivaki' biçiminde yorumladı.

"Şimdilik Erdoğan ile İstanbul adaylığı hususunda bir görüşme yapmayan Yıldırım, Kurtulmuş'un bu açıklaması sebebi ile zor durumda kaldı. Çünkü, daha önce adı geçmişti ve Kurtulmuş'un açıklaması 'Yıldırım netleşti' olarak yorumlanmıştı" diyen Zeyrek, şöyle devam etti:

YILDIRIM, SICAK BAKMIYOR

"Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdikten sonra da (akşam saatlerinde) AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik kamera önüne geçti ve Ankara, İstanbul, İzmir'in de içlerinde olduğu bir çok ilin başkan adayının belli olduğunu ve Cumartesi duyurulacağını açıkladı. Bu gelişme medyana gelirken de Yıldırım şimdilik Cumhurbaşkanı Erdoğan ile meseleyi görüşmemişti ve son nokta konulmamıştı. Başbakanlık, TBMM Başkanlığı yapmış, partinin en güçlü ikinci ismi olmuş biri olarak Yıldırım'ın İstanbul adaylığına sıcak bakmadığı biliniyordu."

KESİN GÖZÜYLE BAKILIYORDU

Binali Yıldırım'ın, İstanbul adaylığı uzun zamandır gündemde. Birçok gazeteci "Binali Yıldırım kesin aday" diye kulis bilgisi verdi. En son Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "İstanbul'un AK Parti adayı artık belli efendim" başlığıyla paylaşılan yazısında "AK Parti'nin 31 Mart'ta İstanbul'da göstereceği aday Binali Yıldırım'dır!" sözlerine yer vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal