Bilinmeyen Instagram hesabı nasıl kapatılır? Şifresi unutulan Instagram hesabı kapatılabilir mi

Yüzlerce şifre içerisinde kaybolup Instagram hesabınızı bulamıyor olabilirsiniz. Bilinmeyen Instagram hesabını nasıl kapatabileceğinizle ilgili merak edilenleri içeriğimizde derledik.

01.05.2022-04:22 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-04:22) Bilinmeyen Instagram hesabı nasıl kapatılır? Şifresi unutulan Instagram hesabı kapatılabilir mi

Hayatımızın dört bir yanında onlarca şifre bulunuyor. Bankacılık uygulamaları, sosyal medya, e-posta adresleri ve çok daha fazlası. Bu şifre döngüsü içerisinde çoğu zaman kaybolabiliyor hatta çoğu zaman koyduğumuz şifreleri hatırlayamayabiliyoruz. Instagram kullanıcıları da pek tabii bu durumdan etkileniyor. Şifresi unutulan ya da erişim sağlanamayan Instagram hesaplarının nasıl kapatılabileceği merakla araştırılmaya başlandı.

Günümüzde hayatımızın önemli bir parçası haline gelen Instagram’da gerçekleştirilen bazı işlemler kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Bu konulardan birisi, şüphesi unutulan ya da bilinmeyen hesapların nasıl kapatılacağı yönünde oluyor.

Bilinmeyen Instagram hesabı nasıl kapatılabilir?

Instagram’da şifresini unutmuş olan kişiler hesaplarını kolayca kurtarabilir. Bunun dışında şifresi bilinmeyen Instagram hesaplarının kalıcı olarak kapatılabilmesi için yeni hesap açma ya da yardım merkezine başvurma gibi adımlar takip edilmelidir.

Instagram’da yeni hesap açtıktan sonra şifresini unuttuğunuz hesabın eski hesap olarak belirtilmesi ve kapatma işleminin tamamlanması istenebilmektedir. Böylelikle şifresini bilmediğiniz hesabın kapatılmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun dışında uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem, yardım merkezi olarak öne çıkıyor. Yardım merkezi sayesinde ‘’Taklit hesabı şikayet et’’ sekmesiyle şikayet oluşturup hesabın kapatılmasını sağlarsınız. Ancak bu yöntemlerin garanti sonuçlar vermeyeceğini hatırlatmamız gerekiyor. Instagram yetkilileri ilk etapta hesapla ilgili değerlendirme yapar ve daha sonra hesabın kapatılıp kapatılmayacağına karar verir. Bu noktada kişilerin kendileri için şikayetleri genellikle kabul edilmektedir. Sürecin ne kadar sürede tamamlanacağı konusu hakkında net bir şey söylemek de doğru olmayacaktır.

Şifresi kaybolan Instagram hesabı nasıl kapatılır?

Bir Instagram hesabı açtınız ancak şifresini bir türlü hatırlayamadınız. Dilerseniz, profilini oluştururken kullandığınız e-Mail adresinden şifre yenileyebilir dilerseniz kayıtlı cep telefonu üzerinden yeni şifre oluşturabilirsiniz. Ancak bu bilgilerin hiçbirisine erişim sağlayamıyor ve son çare olarak kapatmayı planlıyor olabilirsiniz. Bu süreçte öncelikle “Instagram hesabına giriş ekranında sorun mu yaşıyorsun” sekmesine tıklayarak şifrenizi yenileyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal