Beylikdüzü Belediyesi, İntihar Eden Personelleri Hakkında Açıklama Yaptı

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi, intihar eden personelleri ile ilgili bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, böyle bir durumun görmezden gelinemeyeceği bildirildi.

01.02.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-14:02) Beylikdüzü Belediyesi, İntihar Eden Personelleri Hakkında Açıklama Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlığı yaptığı belediyede kaybolan paralar nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve bunun sonucunda intihar eden Yaşar Uçar sebebiyle tepki görmüştü. Beylikdüzü Belediyesi, intihar eden belediye personeli Yaşar Uçar hakkında yazılı bir açıklama yayınladı.

'HİÇBİR BELEDİYENİN KİŞİSEL GÜVENE İSTİNADEN İŞLEMLERİ SONLANDIRMA YETKİSİ YOKTUR'

Personel hakkında yasal sürecin ilerlediği söylenen açıklamada şunlar yazıldı:

"Rahmetli personelimiz hakkında tahsil edilen bir paranın iptal işlemini başka bir belediye personelinin bilgisayarından yapmış olmasına karşın paranın iade edilmediği iddiası ve paranın belediye kasasında da mevcut olmaması sebebiyle müfettiş incelemesi açılmış, inceleme ardından meselenin savcılığa bildirilmesi gerektiği biçiminde rapor düzenlenmiştir. Kamu kurumlarında şüpheli işlemlerin ardından izlenmesi lazım olan yasal gereklilikler şarttır.

Hiçbir belediyenin şüpheli bir olayda çalışma arkadaşına duyulan şahsi güvene istinaden işlemleri bitirme yetkisi yoktur. Bu hukuk devletinin ve şeffaf bir yönetimin gereğidir. Kamuya ait bir paranın kaybolması durumunda belediyenin bunu görmezden gelmesi kabul edilemez. Gene de belediyemiz tarafından rahmetli çalışma arkadaşımızın lekelenmeme hakkına özen gösterilerek savcılık bildiriminde sadece ulaşılan bilgi ve belgeler verilmekle yetinilmiş, kendisinin suç işlediği biçiminde somut bir isnattan kaçınılmıştır.

Meselenin savcılık tarafından incelenmesi yasal bir mecburiyettir. Siyasi ve şahsi sebeplerle çalışma arkadaşımızın ölümünün suistimal edilmemesi için herkes hassasiyet göstermelidir. Belediyemiz süreç hakkında bütün şeffaflığı ile her türlü bilgiyi vermeye hazırdır. Mesele yargıya intikal ettirilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal