Siirt'te Termal Su Arama Çalışmalarında Petrol Bulundu

Siirt'te termal su arama çalışmalarının yapıldığı sırada petrol bulundu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na gönderilen örnekten gelecek sonuca göre aramalara devam edilecek.

01.02.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-13:44) Siirt'te Termal Su Arama Çalışmalarında Petrol Bulundu

Siirt Özel İdare Müdürlüğü tarafından şehir merkezine 10 kilometre uzalıkta termal su arama çalışmaları esnasında petrol bulundu. Bulunan petrol Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na sevk edilirken sonuca göre petrol arama çalışmalarına karar verilecek.

2 YILDIR ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ilısu Barajı'nda su altında kalacak olan Siirt'teki Billoris Kaplıcası'nın yeni yerleşim yerine taşınması için İl Özel İdaresi tarafından çalışmalar devam ediyor. Kaplıcanın olduğu alanda termal suyun temin edilmesi için Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi'nde 2 seneyi  aşkın süredir sondaj çalışması devam ediyor. Önceki gün gerçekleştirilen çalışmalar esnasında birimler, petrol bulgusuna rastladı. Bunun ardından ekipler, çalışmalara ara verdi.

715 METREDE BULUNDU

Siirt İl Özel İdare Müdürü Hifzullah Canpolat, "Tarihi Billoris kaplıcamız suyun altında kalacağı için, bizler bu kaplıcayı daha modern bir yere taşıyoruz. Kaplıca suyunu bulmak için müdürlüğümüz kapsamında özel bir sondaj şirketine verildi ve bu şirket sıcak su araması yapmaya başladı. Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi'nin arka bölümünde görev yapan birimler sıcak su ararken, 715 metrede petrol bulduğunu bizlere katardı. Bulunan petrolü ölçeğinin yapılması için biz de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na sevk ettik. Orada çıkacak neticeye göre petrol arama çalışmalarına karar verilecek" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal