Bebekler nasıl daha kolay diş çıkarır? Bebeklerin rahat diş çıkarması için en etkili 17 yöntem

Bebeklerde en zor geçirilen süreçlerden biri de diş çıkartmaktır. Bebeklerin dişlerinin nasıl daha kolay çıkabileceği, bu süreçte nelerin yapılabileceği merak edilmektedir. İşte diş çıkarma sürecinde işinizi kolaylaştıracak 17 yöntem…

24.06.2022-04:34 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-04:34) Bebekler nasıl daha kolay diş çıkarır? Bebeklerin rahat diş çıkarması için en etkili 17 yöntem

Bazı bebekler diş çıkarırken hiçbir sıkıntı yaşamazken bazı bebekler diş çıkarırken oldukça zorlu bir süreç geçirmektedir. Diş çıkarmak tıbbi olarak "odontiasis" ismiyle bilinmektedir.Bebeklerde diş çıkarma genellikle 6. ayda başlar. Bu durum her bebek için farklılık gösterebilir. 3 ve 12 aylık süreçte bebeklerin de diş çıkardığı görülmektedir. Diş çıkarma belirtileri genellikle kırmızı ve şiş diş etleri, şiş ve ağrılı yanak, ağız çevresinde tahriş, aşırı salya akışı, boğaz ve diş etlerinde kanama, tedirginlik ve huzursuzluk, uykusuzluk, iştahsızlık, hafif ateş, öksürük, ishal belirtileriyle ortaya çıkmaktadır.

Bebeklerde diş çıkarma ağrısı nasıl geçer?

Papatya Yağı

Doğal bir yağ olan papatya yağıyla bebeklerinizin diş çıkarma sürecini kolay bir hale getirebilirsiniz. 3-4 damla papatya yağının bebeklerinizin diş etlerine sürerek masaj yapınız.

Badem Özü

Badem özü ve birkaç damla suyu karıştırdıktan sonra bu karışımı bebeğinizin diş etlerine sürebilirsiniz.Bu bebeğinizin diş eti çıkarma sürecini daha kolay bir hale getirecektir. Badem özünü aktarlardan ya da internet üzerinden temin edebilirsiniz.

Zencefil

Zencefilin sağlık üzerinde birçok faydası olduğu bilinmektedir. Bir parça taze zencefili bebeğinizin diş etlerine 2-3 dakika boyunca nazik bir şekilde sürerek daha kolay diş çıkarmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Bebeklerde Kolay Diş Çıkarma Yöntemleri

Kuru et (Beef Jerky)

 Belki de içinde en az duyduğumuz yöntemlerden biri de kuru et yöntemidir. Bu yöntemle bebeğinizin diş etlerinde oluşabilecek tahrişi ve ağrıyı azaltabilirsiniz. Bir parça verdiğiniz kuru eti bebeğinizin 10-15 dakika kadar çiğnemesi de izin verin. Ancak bu yöntemde dikkatli olmamız gerekir.

Bagel diş kaşıyıcı

Diş kaşıyıcılar ile bebeğinizin diş ağrısından kurtulmasını sağlayabilirsiniz. Buzdolabında bir süre beklettiğiniz bagel ile bebeğinizin diş ağrılarını en aza indirebilirsiniz.

Buz

Biberon içerisine koyduğunuz buzları iyice sallayarak biberonu uç kısmının soğumasını sağlamanız gerekir.Soğuyan biberon ucu soğuğun etkisiyle diş ağrılarını hafifletir edecektir. Yapabileceğiniz bir diğer yöntem ise bir bez arasına buz koyarak bebeğinizin bu buzu emmesini sağlayabilirsiniz. Bebeğinizin bağışıklığının zayıf olması durumunda bu yöntemi kullanmamalısınız.

Bisküvi

Bebeklerde kullanılabilecek en güzel yöntemlerden biri de bisküvidir. Katı ve şekersiz bir bisküvi ile bebeğinizin dişlerini kaşımasına izin verin. Çocukların buna odaklanması diş ağrılarını hafifletecektir.

Vanilya özü

Alkol bulunmayan vanilya özü ile bebeklerinizin diş etlerine masaj yapabilirsiniz. Bebeklerin diş ağrılarının azaldığını ve rahatladıklarını göreceksiniz

Bebeklerde Dİş Ağrısında Ne İyi Gelir

Karanfil

Diş ağrısı denildiğinde akla gelen ilk tedavilerden biri de karanfildir. Blenderdan geçirdiğiniz kuru karanfilleri su ile karıştırıp bir macun elde ediniz.Daha sonra bu macunu bebeklerinizin dişlerine masaj yapmak için kullanmanız gerekir. Ancak bu macunun tadına önce sizin bakmamız daha iyi olacaktır.

Soğuk kaşık

Daha önce de belirttiğimiz gibi solunum diş etleri üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu nedenle derin dondurucuya koyduğumuz bir kaşığı soğuduktan sonra bebeğinizin diş etlerine koyarak diş ağrılarını geçirebilirsiniz.

Meyveler

Yumuşak bir yapıya sahip olan bütün meyveler diş problemi yaşayan çocuklar için bir çözümdür. Elma ya da kavun tarzındaki meyveleri buzdolabında soğuttuktan sonra bebeğinizin eline vererek bunları kemirmesini sağlayın. Diş çıkarma sorunu yaşayan bebeklerin sorunlarını ortadan kaldırmak için en etkili yöntemlerden biridir. Bunun için havuç dilimleri, salatalık ve şeftaliden de yararlanabilirsiniz.

Arpa Suyu

İçerisinde bulunan anti-inflamatuar özelliği ile diş ağrıları üzerinde çok etkili olan arpa suyunu bebeğinizin diş eti sorunlarında kullanabilirsiniz. 30-45 dakika boyunca kaynattığınız arpa suyunu süzdükten sonra soğuması için bir kenara alınız.Bebeğinizin diş ağrıları olduğunda bu sudan birazcık içirebilirsiniz.

Zeytinyağı

Bebeğinizin diş etlerine birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz. Bu yöntemi ile bebeklerimizin diş etleri rahatlayacaktır ve daha kolay bir diş çıkarma süreci geçirecektir. Bebeklerdeki salya sorunu ve diş ağrılarında oldukça etkilidir.

Silikon diş kaşıyıcı

Diş kaşıyıcılar diş çıkarma sürecinde en önemli kurtarıcılardandır. İnternet üzerinden ya da bebek ürünleri satan mağazalardan bebeğinize bir silikon diş kaşıyıcı alabilirsiniz.Buzdolabında soğuttuktan sonra vermeniz daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Bebeklerdeki Dİş AĞrıları Nasıl Azaltılır

Papatya çayı

1 tatlı kaşığı papatyayı bir bardak suya atarak demledikten sonra süzebilirsiniz. Ardından bu suyu buz kalıplarına dökerek dondurunuz. Buz ile bebeklerinizin diş etlerine masaj yapabilirsiniz.

Esansiyel yağ

Karanfil veya lavanta gibi yağları bebeğinizin diş etlerine masaj yapmak için kullanabilirsiniz.

Bebek diş ağrısı için tablet

Bebeklerdeki diş eti iltihabını azaltan Hyland hem tablet hem de jel olarak satılmaktadır.Bebeklerinizin diş etlerine sürebileceğiniz doğal jellerde satılmaktadır.

Bebeklerde diş ağrısı için anason

Anasonda diş ağrılarında kullanılabilecek bir bitkidir. Bunun için ihtiyacınız olan iki bardak su, 150 gram zeytinyağı ve 50 gram anasondur. Tüm malzemeleri bir araya getirip kaynattıktan sonra süzerek soğumasını bekleyiniz. Ardından bu karışımı bebeklerinizin diş etlerine sürmeniz gerekir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal