Batı'nın Yeni Kirli DAEŞ Oyunu

DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Bakanlar Toplantısı bugün İtalya'nın başkenti Roma'da yapılacak. Toplantıya Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılacak.

28.06.2021-10:01 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-11:35) Batı'nın Yeni Kirli DAEŞ Oyunu

İtalya Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, bu ülkenin ev sahipliğinde ve ABD ile ortak gerçekleştirilecek DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı'na, koalisyon üyesi 81 ülkenin katılacağı kaydedildi.

Roma'daki toplantının, DAEŞ'in kesin bir şekilde yenilgiye uğraması için koalisyonun uyumunu, Suriye ve Irak'taki kurtarılmış bölgeleri istikrar sağlama sözünü teyit etmeyi ve çalışma gruplarında iş birliğini pekiştirmeyi amaçladığı vurgulandı.

Bunun yanı sıra İtalya’nın ev sahipliğinde isteği ile Sahel ve Afrika kıtasının farklı noktalarında DEAŞ ile bağlantılı terör örgütlerinin tehdidinin de değerlendirileceği bildirildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU KATILIM SAĞLAYACAK

DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı'na Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılım sağlayacak. Bu toplantının dışında ayrıca Suriye hakkında kısıtlı katılımlı bakanlar toplantısına katılması da ön görülüyor.

Çavuşoğlu, Salı günü de İtalya'nın Matera kentinde düzenlenecek G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal