George Floyd'u 22,5 Yıl Hapis Cezası Verildi

ABD'de siyahi George Floyd'u öldürmekten suçlu bulunan eski polis Derek Chauvin'e 22,5 yıl hapis cezası verildi.

25.06.2021-23:53 - (Son Güncelleme: 26.06.2021-01:41) George Floyd'u  22,5 Yıl Hapis Cezası Verildi

Minnesota Eyaleti'ndeki Hennepin Bölge Mahkemesi, Mayıs 2020'de Floyd'un gözaltına alındığı esnasında yetkisini kötüye kullandığı kaydedilen eski polis memuru Chauvin'i, 2. ve 3. dereceden cinayet ve 2. dereceden adam öldürme suçlarından 22,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

 GEORGE FLOYD'UN ÖLÜMÜ

Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs 2020'de dolandırıcılık şüphesi ile gözaltında tutulduğu esnada, 44 yaşındaki polis memuru Derek Chauvin'in 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle boynuna bastırması sebebi ile dakikalarca "nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olayın yaşandığı yere gelen acil sağlık ekipleri tarafından götürüldüğü hastanede ölmüş olduğu bilgisi verilirken, olayla alakalı görüntüler ülkede siyahilere uygulanan polis şiddeti tartışmaları kızıştırmış ve şiddetli protestolara sebep olmuştu.

Floyd'un öldürmekle suçlanan Chauvin, olaydan 4 gün sonra gözaltına alınmıştı. Hakkında 2. ve 3. dereceden cinayet ve 2. dereceden adam öldürme suçlamaları ile dava açılan Chauvin gözaltına alınmıştı.

KUSURLU OLAN 3 POLİSTE KEFALER BEDELİNİ ÖDEYEREK SERBEST BIRAKILMIŞTI

Floyd'un ölümünde kusurlu olan diğer 3 eski polis memuru da daha önce 750 bin dolar kefalet bedelini ödemeleriyle birlikte tutuksuz yargılanarak serbest bırakılmıştı.

3 eski polis memurunun, eyalet tarafından yöneltilen cinayet ve adam öldürme eylemine yardım ve yataklık suçlamalarından yargılanmasına ağustos ayında başlanması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal