Banka Promosyonu Caiz mi?

Banka promosyonu, emekli maaşını, aylıklarını özel bankalardan alan vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan konulardan. Belli günleride emeklilere promosyon ödeyen bankalar, emekli maaşlarını bankalarından çeken vatandaşlara promosyon olarak para veriyor. Peki banka promosyonu caiz mi?

05.02.2021-11:16 - (Son Güncelleme: 05.02.2021-11:16) Banka Promosyonu Caiz mi?

Banka promosyonu caiz mi konusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yılın belli günlerinde emeklilere promosyon ödemesi yapan bankaların verdiği promosyonun caizliği merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan videoya göre banka promosyonu caiz mi? Banka promosyonu almak günah mı?

BANKA PROMOSYONU CAİZ MİDİR?

Banka promosyonları hakkında, şüpheden tam uzak değil açıklamasını yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu parayı kendinize harcamayın tavsiyesinde bulundu. Peki, banka promosyonu haram mı?

BANKA PROMOSYONU HARAM MI?

Diyanet, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 'İşleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları ve ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur.' açıklamasında bulundu.

Diyanet, banka promosyonlarının ihtiyaç sahiplerine verilmesinin daha uygun olduğunu ifade etti. Buna ek olarak:

'Bankaların, bu hizmetleri yürütme konusunda kurum ve kuruluşlarca kendilerinin tercih edilmesi karşılığında, gerek kurum ve kuruluşlara gerekse çalışanlarına vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir.' denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal