Bakan Karaismailoğlu: Havacılık Sektörü İçin Gerekli Önlemler Alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, coronavirüsün havacılık sektörüne etkisini azaltmak için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Bakan sektörün 38 milyon liralık borcunu ertelediklerini aktardı. Biletlerin iadesinin uçuşlar başladıktan sonra 2 ay içinde yapılacağı belirtildi.

21.04.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-10:37) Bakan Karaismailoğlu: Havacılık Sektörü İçin Gerekli Önlemler Alındı

Dünya üzerinde etkisini sürdüren coronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri havacılık sektörü oldu. Bu yönde önlemler alınırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu salgının küresel ticarete etkisini en aza indirmek için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Bakan, virüsle mücadele kapsamında önemli mesafe aldıklarını duyurdu ve "Tabii ki söz konusu salgının sosyo-ekonomik anlamda vatandaşa etkilerini azaltmak amacıyla da birçok sektöre yönelik tedbirleri aldık. Bu noktada en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen sivil havacılık sektöründe yaşanacak sıkıntıları da en aza indirmek için gerekli önlemler alındı." dedi.

Bakan, işletmecilerin slot kaybına uğramamaları için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi ve yaklaşık 38 milyon liralık borcunun ötelendiğini belirtti. Diğer hizmetlerin ücretlerinin de bu yıl için yüzde 50 oranında indirildiği aktarıldı. Öte yandan havayollarının Eurocontrol'e olan yaklaşık 30 milyon euro borcunun da ertelendiği yapılan açıklama içinde yer aldı.

"BİLET İADELERİNİN YAPILMASINI GARANTİ ALTINA ALDIK"

Bakan açıklamalarının devamında, "Hava yolu yolcu aklarına ait yönetmelikte yapılan düzenleme ile havayollarından bilet iadelerinin yapılmasını yolcu hakları bakımından garanti altına aldık. Yaptığımız bu düzenleme ile vatandaşlarımız isterse biletlerini açığa aldırabilecek ve bu biletleri 6 ay içerisinde kullanabilecekler. Bilet ücret iadesi isteyen vatandaşlarımıza da hava yolu firmaları tarafından uçuşların başlatılmasının ardından iki ay içerisinde ödediği bilet ücretini iade alabilecek." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal