Bakan Çavuşoğlu'ndan Sert Tepki: Yunanistan Kadar AB De Suçlu!

Ankara'da Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde geri itilerek hayatını kaybeden 19 göçmen hakkında Yunananistan ve AB'ye çok sert tepki gösterdi.

08.02.2022-15:14 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-15:19)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile ortak basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan'a sert sözler söyledi, 'Yunanistan uluslararası politikaya aykırı şekilde ve insan haklarını ihlal ederek geri itme politikasını devam ettiriyor' söyleminde bulundu. 

YUNANİSTAN ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE DAVRANIYOR

Bakan Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Yunanistan tarafından geri itilerek hayatını kaybeden göçmenler hakkında sert açıklamalar  yaptı. Ölen 19 insanı hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, '19 masum insanın soğuğa terk edilerek ölmesinin sorumlusu Yunanistan'dır.'dedi ve sonrasında, 'Yunanistan uluslararası hukuka aykırı şekilde insan haklarını ihlal ederek geri itme politikasını devam ettiriyor. ' açıklamasında bulundu.


YUNANİSTAN KADAR AB DE SUÇLU

Politikalardan bahseden Bakan Çavuşoğlu, 'Bu bir devlet politikası haline geldi. Devlet politikası haline gelmesinin birinci sebebi Frontex, Yunanistan'a yardımcı oldu.'dedi ve sonrasında, 'Yunanistan kadar Avrupa Birliği'nin de suçu var. Çok sayıda göçmen geri itmeler, Yunanistan'ın botları delmesi yüzünden birçok göçmen hayatını kaybetti. Yunanistan kadar AB'nin de suçu var.' açıklamalarında bulundu. 

MACARİSTAN ÖRNEĞİ

Bakan Çavuşoğlu'nun yapmış olduğu açıklamalar ise şöyle:

'Sınırlarda insanlar öldü. Sınırlarda insanlara yapılan kötü muameleyi görmezden gelmeyelim. Macaristan'ı örnek verelim. Macaristan'ı savunmuyorum, ancak bundan birkaç yıl önce sınırlarına tel örgü çekerken AB onu çok ağır bir şekilde eleştirmişti. Şimdi Yunanistan'ın yaptığını doğru bulmak bir çelişki.


BİRLİKTE YARDIMCI OLALIM

Dönmek isteyenlere birlikte yardımcı olalım. Entegre olmak isteyenlere de birlikte yardımcı olarak. Geçici olarak kalanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için birlikte çalışalım. İnsanları bile bile ölüme gönderen muameleleri de görmezden gelmeyelim.

ÖN SAFHALARDA BULUNAN BU ÜLKELERİN DESTEKLENMESİ LAZIM

Finlandiyali Bakan Haavisto, Bakan Çavuşoğlu'na 'Sizin görüşünüzü gayet iyi anlıyorum. İnsan hakları konusunda aynı yerde duruyoruz. Yunanistan ile ilgili şunu belirtmek gerekiyor. Gelen göçmen sayısını düşündüğümüzde onlar da çok büyük bir baskı altında.'dedi. Sonrasında ise, 'Akdeniz rotasından gelen göçmenlerin yükünü birlikte kaldırmamız gerekiyor. Tabir-i caizse ön safhalarda bulunan bu ülkelerin ayrıca desteklenmesi gerekiyor.' şeklinde cevap verdiği kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal