Bakan Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye Ziyareti Hakkında Konuştu!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri, Frankofoni ve Yurt Dışındaki Orta Afrikalılar Bakanı Sylvie Baipo Temon ile ortak basın toplantısı düzenledi.

27.01.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-17:46)

Son dakika gelen habere göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkemize yapacak olmasıyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Çavuşoğlu, bu tarihin henüz netleşmediğini ancak Putin’in Pekin Olimpiyatlarına gidip dönmesi sonrası gerçekleştirileceğini aktardı.

Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri, Frankofoni ve Yurt Dışındaki Orta Afrikalılar Bakanı Sylvie Baipo Temon ile ortak basın toplantısı düzenleyen Bakan Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye ziyaretiyle ilgili şu bilgileri paylaştı; ‘Stratejik İşbirliği Toplantısı için Erdoğan, Putin’i Türkiye’ye davet etti. Ocak ayı uymadı. Kremlin, Putin'in Pekin Olimpiyatları’ndan döndükten sonra tarih verileceğini açıkladı.’

UKRAYNA ZİYARETİ

Türkiye’nin de Ukrayna’yı ziyarette bulunabileceğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinin, Erdoğan’ın ilk yapacağı Ukrayna ziyaretinden sonra gerçekleştirileceği söyledi.  


Putin'in ilerleyen zamanlarda Türkiye’ye yapacağı ziyaretine ilişkin açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, şu ifadelere yer verdi; ‘Arzumuz Ukrayna ile diyaloğun devam etmesi.’

ERMENİSTAN İLE İKİNCİ TOPLANTI

Öte yandan Ermenistan ile Türkiye’nin özel temsilcileri Rusya’da bir araya geldiği ifade edildi. Bakan Çavuşoğlu, iki ülkenin özel yetkililerinin bir sonraki toplantı için nerede ve ne zaman olacağına dair karar vereceklerini dile getirdi. 

Antalya Diplomasi Forumu'na herkese davetiye yolladıklarını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti; ‘Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile Özel Temsilcisi Rubinyan'ı davet ettik. Paşinyan en son, davet ettiğimiz kişilerin katılabileceğini söyledi. Memnun oluruz. Güven artırıcı adımların bir parçası olmuş olur.’

ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU

Antalya Diplomasi Forumu’na herkesi davet ettiğini dile getiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, davetliler arasında Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile Özel Temsilcisi Rubinyan'ın da olduğunu ifade etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal