Bakan Çavuşoğlu'ndan Flaş Açıklama: 'Bunun Bedeli Ağır Olur'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü PYD-YPG'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde ofis açmasına sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, 'Terör örgütlerine ofis açtırmak ev sahipliği yapmak ateşle oynamaktır.' dedi.

20.01.2022-17:30 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-17:40) Bakan Çavuşoğlu'ndan Flaş Açıklama: 'Bunun Bedeli Ağır Olur'

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Eva-Maria Liimets ile bakanlıkta bir araya geldi. Bakan Mevlut Çavuşoğlu ve Liimets, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Mevlut Çavuşoğlu, görüşmede konu başlıklarına ilişkin olarak, 'Estonya ile ilişkilerimizde önemli mesafeler kat ettik. İlişkilerimizi her alanda derinleştirme konusunda irademizi bir kere daha ortaya koyduk. Salgın döneminde 2021 yılında ticaretimiz etkilenmedi, ciddi bir artış var. Bu yıl içinde Ticaret Bakanımız Mehmet Muş da Estonya'yı ziyaret edecek. Türk işadamlarını Estonya'da daha fazla yatırım yapmaya teşvik ediyoruz. Estonya'dan da ülkemize hem girişimci hem de turist bekliyoruz. Eğitim alanında da iş birliğimizi geliştiriyoruz' açıklamalarında bulundu.

FETÖ, AVRUPA'DA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Bakan Mevlut Çavuşoğlu,'Dijital diplomaside Estonya önde bir ülke. Biz de salgından önce dijital diplomasi inisiyatifimizi başlatmıştık. FETÖ ile mücadelemizde beklentimizi sayın bakana ilettik. FETÖ, darbe girişiminden sonra neredeyse tüm Avrupa'da farklı isimlerle faaliyetlerini devam ettiriyor. AB'den beklentimizi de sayın bakana dostane şekilde anlattık. Doğu Akdeniz konusunu konuştuk. Türkiye bu konuda neler düşünüyor? Kendi düşüncemizi de sayın bakan ile paylaşma fırsatımız oldu. Bugünkü görüşmelerimiz son derece verimli oldu. Ben de en kısa sürede Estonya'yı ziyaret etmek isterim' diye açıklamalarda bulundu.


TERÖR ÖRGÜTLERİNE OFİS AÇTIRTMAK ATEŞLE OYNAMAKTIR

GKRY'nin yapmış olduğu skandal karara Bakan Çavuşoğlu'ndan cevap gecikmedi. Bakan Mevlut Çavuşoğlu, GKRY'nin PYD/YPG'ye ofis açma izni vermesine ise sert tepki gösterdi. Konuşmasında, 'Teröre destek vermek ciddi bir konu. Maalesef terör konusunda, 'Düşmanımın düşmanı dostudur' anlayışını daha sık görmeye başladık. Terör örgütlerini bugüne kadar kullanan ülkeler oldu. Biz Türkiye olarak terör konusunda ilişkilerimizin en kötü olduğu ülkeler ile de hep dayanışma içinde olduk. Hiçbir terör örgütünü desteklemedik. Yunanistan'da halen DHKP-C'liler var. Orada eğitilen DHKP-C'lilerin dönüp de Türkiye'de terör saldırıları gerçekleştirdiği ispatlandı. FETÖ'cüler orayı sığınmacı ülke olarak görüp, orada yaşıyorlar. Terör örgütlerine ofis açtırmak, ev sahipliği yapmak ateşle oynamaktır. Rum kesiminin de terör örgütlerine, PKK'ya bugüne kadar desteğini biz biliyoruz, bu gizli bir şey değil. Burada ofis açmalarına izin veriyorlar, yarın buradan Türkiye'ye herhangi bir tehdit olursa, Kıbrıs Türklerine yönelik bir saldırı olursa bunun da bedelini ödetiriz; bu bedel de ağır bir bedel olur. Ateşle oynamasınlar, terör örgütleri ile iş birliği yapmasınlar' açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal