Son Dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Flaş Açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme yönelik önemli açıklamada bulundu. Bakan Çavuşoğlu’nun gündeminde Suriye vardı.

13.10.2021-12:46 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-15:27) Son Dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Flaş Açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme yönelik önemli açıklamada bulundu. Bakan Çavuşoğlu’nun gündeminde Suriye vardı. Suriye’deki YPG/PKK özelinde konuşan Bakan Çavuşoğlu, gündemdeki Suriye'deki YPG/PKK unsurlarına yönelik gerçekleşebilecek harekat hakkında ‘Rusya ve ABD bize verdikleri sözü tutmadı. Bizim de yapmamız gereken kendi göbeğimizi kendimiz kesmek. Cumhurbaşkanımız da söyledi, Gerekeni yapacağız.’ dedi.

SURİYE'DE ABD İKİ YÜZLÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye’ye yönelik açıklamasında ABD’ye sert çıktı. ABD’ye için, YPG/PKK’ya silah ver sonra da yaşanan olayları kınadığını açıkla, bu iki yüzlülüktür diyen Bakan Çavuşoğlu, gündemdeki Suriye'deki YPG/PKK unsurlarına yönelik gerçekleşebilecek harekat hakkında ‘Rusya ve ABD bize verdikleri sözü tutmadı. Bizim de yapmamız gereken kendi göbeğimizi kendimiz kesmek. Cumhurbaşkanımız da söyledi, Gerekeni yapacağız.’ dedi. Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi; YPG/PKK'nın Türkiye'ye roket atma menzili aşağı yukarı 30 KM. ABD ve Rusya ile bir mutabakata varmıştık. Her ülkede bu bölgedeki teröristleri 30 KM güneye çıkaracaktı. Münbiç'teki teröristleri de buradan temizleyecekti. Bu sözler maalesef tutulmadı. Sivillere de bize de yapılan saldırılarda ABD'nin de Rusya'nın da sorumluluğu var, sözlerini tutmadılar. Bizim de yapmamız gereken kendi göbeğimizi kendimiz kesmek. Cumhurbaşkanımız da söyledi, 'Gerekeni yapacağız.' ABD kınıyoruz bu saldırıları diyor. Bu silahları kim veriyor. Bu silahları sen veriyorsun, sen destekliyorsun! Bu samimiyetsiz bir açıklamadır. Aslında PKK/YPG'ye yönelik yapacağımız her hamle Suriye'nin toprak bütünlüğü için de önemli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal