Son Dakika: Kılıçdaroğlu'nun Siyasi Cinayet İddialarına İlişkin Soruşturma Başlatıldı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kazanabilmek adına siyasi cinayetler organize edebileceği yönündeki ithamı hakkında hukuki süreç başlatıldı.

13.10.2021-12:22 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-15:31) Son Dakika: Kılıçdaroğlu'nun Siyasi Cinayet İddialarına İlişkin Soruşturma Başlatıldı!

Edinilen son dakika haberlerine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İyi Partili Koray Aydın'ın ‘siyasi cinayetler işlenebileceği’ iddialarına karşı soruşturma açtı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde sarf ettiği, ‘Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezse, bir gerilim olmaz. Bütün tahriklere rağmen bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler kaygım var. Erdoğan ‘Dur bakalım başınıza daha neler gelecek’ diyor. Açıkça tehdit ediyor. Kaygılarım var. Yani Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir’ şeklindeki sözleri çok tartışılmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler olabileceğine dair iddiaları üzerine resen soruşturma başlattığı öğrenildi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, SİYASİ SUİKAST İDDİALARINA KARŞI RESEN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bazı siyasi parti yöneticilerinin "siyasi cinayetler işlenebileceği yönünde duyumlar alındığına" dair açıklamalarda bulunması ve bu iddiaların basına yansıması üzerine, eğer böyle bir durum varsa suç ve delillerinin tespit edilebilmesi adına inceleme ve araştırma yapılmasına Başsavcılık tarafından karar verdi.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nun yürütecek olduğu soruşturma ile ilgili bir başsavcı vekili görevlendirildi.

süleyman soylu

BAKAN SOYLU’NUN AÇIKLAMASI: BU İDDİALAR FETÖ TAKTİĞİDİR!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu ve diğer bazı muhalefet mensuplarının siyasi cinayetler iddialarına karşı, ‘İçişleri Bakanıyım sordum; böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı, yok. Bu bir FETÖ taktiğidir.’ yorumunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Mart 2016 günü İzmir'de bir grup gazeteciyle sohbet ettiği sırada yine benzer bir şekilde, ‘İktidar yani Adalet ve Kalkınma Partisi iktidardan gitmemek için siyasi cinayetler dahil, her şeyi yapabilecek pozisyonda şu anda.’ Şeklinde açıklamalarda bulunmuş, kısa bir süre sonra da 15 Temmuz 2016'da da FETÖ'nün hain darbe girişimi gerçekleşmişti. Kılıçdaroğlu'nun aradan geçen 5 buçuk yılın ardından benzer bir iddia ile gündeme gelmesi dikkat çekti. FETÖ'nün de son dönemlerde yaymaya çalıştığı bu tarz iddiaların CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından da sahiplenilmesi pek çok kimse tarafından tepkiyle karşılanmış, özellikle de AK Parti ve MHP cephesinden çok sert bir şekilde eleştirilmişti.

sedat peker

SİYASİ CİNAYETLER İDDİALARINI İLK OLARAK SEDAT PEKER KÖPÜRTMÜŞTÜ!

İşin enteresan yanı ilk önce FETÖ'nün dillendirdiği bu suikast iddialarının BAE'de korunan firari Sedat Peker tarafından köpürtülmüş olması. Eski MİT çalışanı Mehmet Eymür’ün de bu iddiaları sürdürerek, ‘mevcut gidişin sonu siyasi cinayetlerdir’ ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'de basın mensupları ile yaptığı konuşmada, ‘Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezse, bir gerilim olmaz. Bütün tahriklere rağmen bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye'de yaşanmaz. Siyasi cinayetler kaygım var. Erdoğan 'Dur bakalım başınıza daha neler gelecek' diyor. Açıkça tehdit ediyor. Kaygılarım var. Yani Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir’ şeklindeki ifadeleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı elenen hedef göstermişti.

İDDİALARA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ YÜKSELİYOR

Kılıçdaroğlu'na destek veren İYİ Partili Koray Aydın da benzer bir şekilde siyasi cinayet endişesini dile getirmişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına karşı her kesimden gelen tepkilerin bazıları ise şöyle:fahrettin altun

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: ‘Ülkemizde korku iklimi oluşturmayı amaçlayan bu tür iddiaları gündeme getirenleri, ellerindeki bilgileri savcılarımızla paylaşmaya davet ediyoruz.’

çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ‘Cumhurbaşkanımızın önderlik ettiği güçlü siyaset sayesinde hükümetlerimiz döneminde Türkiye'de siyasi cinayetlere ve faili meçhullere son verilmiştir. Böylece siyasetin vesayet odaklarınca sistematik şekilde manipüle edildiği devir kapanmıştır.’


AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: ‘Bir daha hiçbir çete, şu ya da bu şekilde kendisini devletin yerine koymaya çalışan hiçbir grup, Türkiye'de bu anlamda siyasi çatışmaların, cinayetlerin, faili meçhullerin işlenmesine yol açamayacak. AK Parti bu anlamda milletimizin içerisinde fitne sokacak, Türkiye'de siyasi cinayetlerin önünü açacak hiçbir adıma, hiçbir teşebbüse müsaade etmez ve etmeyecek.’

BBP

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: ‘Ciddi bir konuda böylesine dikkatsizce provokatif söylemler yapanın ellerindeki delilleri güvenlik güçlerine sunması gerekir. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu yapmazsa savcılar kendisini ifadeye çağırmalı.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal