Bakan Çavuşoğlu'ndan Flaş Coronavirüs Açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yeni tip coronavirüs meselesini ele almada çok geç kaldı.”

14.04.2020-19:13 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-20:48) Bakan Çavuşoğlu'ndan Flaş Coronavirüs Açıklaması!

Bakan Çavuşoğlu, Washington DC merkezli düşünce kuruluşları Atlantic Council ve Türk Miras Vakfının (THO) ortaklaşa gerçekleştirdiği ve video konferans üzerinden yapılmış olunan "Yarını belirlemek için bugün ne yapılmalı?" başlıklı panelde, Türkiye'nin coronavirüs salgını ile mücadelesini anlattı.

Coronavirüs salgınının, tüm dünya için bir "stres testi" olduğunu işaret eden Çavuşoğlu, "Bu salgın, bizim zayıf yanlarımızı ortaya çıkardı. Aynı zamanda güçlü yanımızı da gösterdi." yorumunda bulundu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin her zaman BMGK'de reform yapılmasından yana tavır takındığına işaret ederek, "BMGK, yeni tip coronavirüs meselesini ele almada çok geç kaldı." dedi.

Coronavirüsün , İdlib'deki durumu daha da kötüleştirdiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Suriye ve İdlib için çok geç olmadan uluslararası toplum harekete geçmeli." çağrısında bulundu.

Çavuşoğlu, Suriye ve Libya başta olmak üzere dünyadaki çatışmaların çözülmesinin, salgınla daha da önem kazandığını vurgulayarak, "Orta Doğu'daki çatışmalar sürerse, kimse kazanmaz ama herkes kaybeder." ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal