Bakan Çavuşoğlu: 'Vatandaşlarımızı Çin'den Getireceğiz'

Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarının tahliye sürecine yönelik açıklama yapan Çavuşoğlu, "Vuhan kentinde 34 vatandaşımızın yaşadığını tespit ettik. Sonunda uçağımız kalktı. Vatandaşlarımızı oradan getireceğiz."dedi.

31.01.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-16:08)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi irtibatlarda bulunmak üzere Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, Bulgar mevkidaşı Ekaterina Zaharieva ile heyetler arası görüşmesinden sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Burada ırkçı Yunan milletvekilinin AP'de Türk bayrağını yırtmasına yönelik açıklamalar yapan Bakan Çavuşoğlu önemli açıklamalar kaydetti.

VUHAN'DAN VATANDAŞLARIN TAHLİYESİ

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınının ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarının tahliye sürecine yönelik açıklama yapan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Vuhan kentinde 34 vatandaşımızın yaşadığını tespit ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Sağlık Bakanlığıyla yakın iş birliğiyle, Milli Savunma Bakanlığımızın da desteğiyle çalışmalarımızı sürdürdük, uçak tedariği dahil gerekli hazırlıklarımızı yapmıştık. Bizzat benim de konuştuğum Türk vatandaşları oldu. Biz hazırlıklarımızı yaptık, Çin'in bir karar vermesi gerekiyordu. Sonunda uçağımız kalktı. Vatandaşlarımızı oradan getireceğiz."

Çavuşoğlu, 34 Türk vatandaşıyla, 7 Azerbaycan, 7 Gürcistan ve 1 de Arnavutluk'tan olmak üzere toplam 49 kişinin bu uçakla Vuhan'dan alınıp Türkiye'ye getirileceğini dile getirdi.

Türkiye'ye geldikten sonra karantina dahil gerekli sağlık tedbirlerinin alındığını vurgulayan Çavuşoğlu, uçağın en kısa sürede bu görevi sonlandıracağını ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal