Bakan Çavuşoğlu, Yunan Vekilin AP'de Türk Bayrağını Yırtmasına Sert Çıktı

Bakan Çavuşoğlu, AP Genel Kurulunda Türk bayrağının yırtılması çirkin davranışına yönelik, "Bu ırkçı parlamenterin şanlı bayrağımıza tavrı elbette kabul edilemez." dedi.

31.01.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-16:00)
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi irtibatlarda bulunmak üzere Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, Bulgar mevkidaşı Ekaterina Zaharieva ile heyetler arası görüşmesinden sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.
Burada ırkçı Yunan milletvekilinin AP'de Türk bayrağını yırtmasına yönelik açıklamalar yapan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

IRKÇI YUNAN MİLLETVEKİLİNİN AP'DE TÜRK BAYRAĞINI YIRTMASI

Çavuşoğlu, AP Genel Kurulunda Türk bayrağının yırtılması çirkin davranışına yönelik, "Bu ırkçı parlamenterin şanlı bayrağımıza tavrı elbette kabul edilemez." dedi.

AP'nin bahsi geçen ırkçı milletvekiline yaptırım öngören bir süreç başlattığı bilgisini aktaran Çavuşoğlu, konunun takipçisi olacaklarına işaret etti. Çavuşoğlu, Yunan yetkililerinbahsi geçen ırkçı milletvekili hakkında yaptığı "neo-Nazi" tanımına katıldıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
"Hangi ülkeden olursa olsun, ırkçı, kendisinden başka herkese karşı nefret duyan, hoşgörüsü olmayan akımlarla, eğer biz sorumlu kişiler olarak mücadele etmezsek ortak değerlerimiz aşınmaya devam eder. Bugün İslam düşmanlığı ya da Türk düşmanlığı ön plandadır ancak unutmayalım ki aynı ırkçılar, Yahudi düşmanıdır. Diğer etnik kökenlerden olanlardan da nefret ediyorlar. Bunu tersine çeviremezsek bu Avrupa'nın geleceği için felaket olur."

Avrupa'da ırkçı partilerin Avrupa kurumlarını da kökten sarsmaya başladığını vurgulayan Çavuşoğlu, dünkü çirkin olayın bir dönüm noktası olabileceğinin altını çizerek, konunun takipçisi olarak gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal