BAE, Yunanistan ve Mısır Anlaşmasından Memnun

Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de saf dışı tutmak isteyen Yunanistan ile Mısır'a Birleşik Arap Emirlikleri'nden de (BAE) destek verildi.

08.08.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-15:45) BAE, Yunanistan ve Mısır Anlaşmasından Memnun

Doğu Akdeniz'de bu günlerde kritik gelişmeler meydana geliyor.

YUNANİSTAN SÖZÜNDE DURMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in görüşmesiyle Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kısa bir zaman sondaj faaliyetlerini kestiğini fakat Yunanistan'ın sözünü tutmaması üzerine sondaj faaliyetlerinin tekrar başladığını bildirdi.

MISIR-YUNANİSTAN MUTABAKATI

Türkiye'ye verilen sözlerini tutmayan Yunanistan, Mısır ile anlaşmaya vararak, Türkiye ve Libya arasındaki anlaşmayı boşa çıkarmaya çalıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ANLAŞMANIN KIYMETİ HARBİYESİ YOK

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ve Mısır'ın yaptığı anlaşmanın hiçbir kıymeti olmadığına vurgu yaptı.

TÜRK DONANMASI DOĞU AKDENİZ SULARINDA

Bölgede tansiyon gitgide artıyor. Yapılan anlaşmaya masada cevap veren Türkiye sahada da yanıtı vermek için donanmasını Doğu Akdeniz'e çıkardı.

BAE DURDUĞU TARAFI GÖSTERDİ

Bu süre zarfında Yunanistan ve Mısır'a destek olan ilk ülke de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) oldu.

BAE Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, 'Mısır ile Yunanistan arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi anlaşması, uluslararası hukukun orman hukukuna karşı bir zaferidir. Uluslararası hukuk sistemi, devletler arasındaki ilişkileri yöneten ve güvenlik ve barışı sağlayan sağlam bir temeldir. Uygar ülkeler, uluslararası ilişkileri düzenleyen temeller nedeniyle siyasi ihlalleri meşrulaştıramazlar.' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal