BAE’nin Astronomik Para Teklifini Reddetti

Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Tunus siyasetinden uzaklaştırmak istediği Nahda’ya astronomik paralar teklif ettiği, ancak eski Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi’nin bu teklifi reddettiği belirtildi.

06.07.2020-12:06 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-12:04) BAE’nin Astronomik Para Teklifini Reddetti

Tüm Ortadoğu’yu karıştıran BAE, şimdi de bölgenin en sakin ülkesi Tunus’u karıştırmaya çalışıyor.

Tunus'ta Nahda Hareketi Şura Konseyi Başkanı Abdulkerim el-Haruni’den gelen açıklamada BAE’nin Nahda Hareketini iktidardan ve ülke siyasetinden uzaklaştırmak için Sibsi’ye ekonomik paralar teklif ettiğini fakat Sibsi’nin bu teklifi reddederek Tunus’un satılık olmadığını gösterdiğini kaydetti.

Barışçıl devrimin ülkesinde doğduğunu dile getiren Haruni, "Biz dışarıya devrim ihraç etmediğimiz gibi ithal de etmiyoruz. Tunus kendi yolunu seçti ve kimsenin dışlanmadığı, uzlaşmacı ve demokratik bir geçişi benimsedi" ifadelerini kullandı.

Devrim karşıtlarının, Arap Baharı’nın yaşandığı ülkelerdeki devrimi engellemek için uğraştığını ifade eden Haruni, bu ülkelerin Tunus’taki vekilleri aracılığıyla ülkedeki demokrasi tecrübesini baltalamaya çalıştığını belirtti.

Bu ülkelerin, girişimleri fayda getirmeyince başka yollara başvurduğunu dile getiren Haruni, bu yollardan birinin, eski Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi’ye yapılan astronomik teklif olduğunu söyledi.

“TUNUS'TAKİ DEMOKRASİ TECRÜBESİNİ HEDEF ALMAYA ÇALIŞTILAR”

Haruni şöyle konuştu:

"Buradan bir şey elde etmekten umudu kesince Cezayir'e yöneldiler. Cezayir içindeki güçlerle birlikte Tunus'taki demokrasi tecrübesini hedef almaya çalıştılar fakat Cezayir, Tunus'un istikrarının kırmızı çizgi olduğunu söyleyince hayal kırıklığına uğradılar. İkinci girişim, devlet içinden geldi. Meclis içinde gördüğümüz devrim karşıtı sesler bunlardandı."

Haruni, bütün bu girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığını, Nahda Hareketi'nin ülkenin ekonomik ve sosyal sorunlarını aşabilmesi adına ulusal birlik için mücadele ettiğinin altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal