Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir?

Bademcik şişmesine ne iyi gelir? Yanıtı en çok merak edilen soruların içinde bulunuyor. Boğaz bölgesini her türlü enfeksiyona karşı koruyan bademciklerin zamanla şişmesi çok sık görülen bir durumdur. Böyle hallerde yapılması gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz.

08.06.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:45) Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir?

Bademcik şişmesine ne iyi gelir? Bu sorunun cevabı en fazla merak edilenlerin arasında. Bademcik şişmesinde neler yapılmalıdır? İşte yanıtlar...

Bademcik Şişmesi Nedir?

İnsan boğazının içinde ve geride sağlı sollu olmak üzere yer alan bademcikler; vücudun en ön safhasındaki koruma alanıdır. Bunun zaman zaman şişmesine tonsilit adı verilir. Bunu bir enfeksiyon olarak tanımlamak gerekir. Özellikle vücuda zarar verebilecek olan her türlü mikrop ve bakteriyi yakalayan bademcikler, görevlerini yerine getirirken şişerler. Böyle durumlarda bitkisel birçok farklı kürün kullanımı mümkündür.

Bademcik Şişmesine İyi Gelen Şeyler Neler?

  • Tuzlu su en çok kullanılan yöntemlerin içinde dikkat çeker. Bunu uygulamak oldukça basittir. İlk etapta bir bardak içine yarım kaşığı kadar tuz koymak lazım. Bunun ardından suyu karıştırın. Ilık olmasına her daim dikkat edin. 2 ya da 3 kere gargara yapmak, şişliği en kısa sürede indirir. Ancak eklenecek olan tuzun çok fazla olmamasına dikkat etmek şarttır.
  • Bademcik şişmesine ne iyi gelir: İçinde limon olan sıcak su sayesinde sorunun çözümü son derece kolaydır. Limonda yer alan C vitaminin bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasını sağlar. Bir bardak suyun kaynatılmasının hemen ardından içinde bir limonu sıkmak gerekiyor. Gün içinde bunu en az defa içmek şart. Kısa bir süre içinde olumlu sonuçlarını görmek mümkün olacak.
  • Bademcik şişliğine iyi gelen şeylerin içinde aynı zamanda süt de vardır. Son derece besleyici olan sütü, uykuya geçmeden hemen önce için. Ancak bunu saf bir biçimde değil, birtakım bitkilerle yapmak şarttır. Buna göre ılık sütün içine zerdeçal tozu koyun. Bunun miktarı 2 çay kaşığından fazla olmamalıdır. Aynı zamanda karabiberin de eklenmesi lazım. Güzel bir biçimde karıştırın. Bunu içerek sorunun kısa sürede çözülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bademcik şişmesi gibi son derece rahatsız edici bir durumda sarımsak kullanımı çok başarılı sonuç almanızı sağlar. Çünkü tam anlamıyla doğal bir antibiyotik olan ürün sayesinde şişlik ve ağrı en kısa sürede sona erer. Suyun içine dilimlenmiş olan 2 adet sarımsağı koyun. Bunun ardından kaynatma aşamasına geçin. Gün içinde içerek sorunun ortadan kaldırılması mümkündür.
  • Bunun yanı sıra farklı birçok çayın kullanımı da mümkündür. Ada çayı, ıhlamur çayı, papatya çayı ve daha değişik aromalara sahip olan ürünler çok kesin bir sonuç verir.

Bademcik Şişmesini Önlemek Mümkün mü?

Bademcik şişmesine ne iyi gelir: Soğuk içeceklerden uzak durmak ve sıcak olan sıvılara yönelmek her daim çok iyi bir sonuç verir. Üşütmemeye özen göstermek şarttır. Aynı zamanda özellikle kış ayları geldiği zaman boğaz ve ağız bölgesinin çok iyi korunması gerekir. Bunlara azami derecede dikkat etmeniz lazım.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal