Kanser Uykusuzluk Yapar mı?

Kanser mücadelesi son derece zor ancak aynı zamanda tedavisi olan bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Bunun birden çok türü var. Kanser ile uykusuzluk arasındaki ilişki her daim merak edilen konuların başında gelir. Buna dair birden çok çıkarım var. Konuyla alakalı tüm detayları haberimizde...

08.06.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:47) Kanser Uykusuzluk Yapar mı?

Kanser hastalarının yüzde 30 ile yüzde 60'lık kısmında uyku sorunları görülüyor. Bunun nedeni hem hastalığın kendisi hem de bunun getirmiş olduğu moral bozukluğudur. Buna göre özellikle uyku bozukluğunun yanı sıra aynı zamanda halsizlik gibi son derece rahatsız edici bir durum da ortaya çıkabilir. Uykusuzluk, psikolojik durum ve bunun yanı sıra kanserin bir etkileşim içinde olduğu son derece açıktır. Özellikle böyle bir hastalıkla baş etmenin ne kadar çok zor olduğunu düşündüğümüz vakit ortaya çıkan durum bir nevi normaldir. Önemli olan ise bunun üstesinden gelmektir. İlk olarak neden uyku sorunu var bunun araştırılması lazım. Altta yatan nedenin belli olması, çözüm yolunun kolay olmasını sağlar.

KANSER HASTALARINDA UYKU SORUNU NASIL KENDİSİNİ GÖSTERİYOR?

Kanser uykusuzluk yapar mı: Kanserin hem dolaylı hem de direk etkilerinden dolayı uykusuzluk sorunu ortaya çıkabilir. Bunun birden çok türü söz konusudur;

  • Hastaların bir kısmında bu sorunun ortaya çıkış şekli bir türlü uyuyamama şeklindedir. Bunun birden çok nedeni vardır. Ancak genel olarak hastanın sürekli düşünmesi ve içinde bulunduğu hastalıktan dolayı moralinin bozuk olması ilk sırada yer alan nedendir.
  • Bazı hastalarda ise uyku sürekli bölünür. Yani kesik kesik olarak tabi edilen bir durum söz konusudur. Böylelikle uykudan alınan verim de düşmüş olacaktır. Bunun nedenleri içinde de yine hastanın ruh hali öne çıkar. Aynı zamanda daha değişik gerekçeler olabileceğinden önemli olan şey bu konuda çok derin bir araştırma ve tetkik yapmaktır. İşte bu yüzden kişinin profesyonel bir destek alması her daim önerilir.
  • Kanser hastalarında uykusuzluk halleri ayrıca sabah çok erken kalkma ve bunun ardından yeniden uyuyamama olarak da kendisini gösterebilmekte. Bundan dolayı sorunun derinlemesine incelenmesi şarttır.

KANSER HASTALARINDA NEDEN UYKUSUZLUK GÖRÜLÜR?

Kanser uykusuzluk yapar mı: Kanser hastalarında uykusuzluk sorununun çok sık görülmesinin birden çok nedeni var. Bunlar şöyledir;

  • Ruh halinin çok kötü olması en dikkat çekici nedenlerin içinde yer alıyor. Hastanın tedavi sürecini düşünmesi, içine girmiş olduğu depresyon durumları onun için son derece zor zamanlardır. Bundan dolayı uyku uyumak genellikle çok zor bir hal alır.
  • Daha farklı bir neden olarak ailesel sebeplerden de bahsetmek lazım. Yani genlere bağlı bir durum olabilir.

Nedeni ne olursa olsun bu sorunun çözümü için kesinlikle bir uzmandan destek almak şarttır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal