Ayak Nasırına Ne İyi Gelir?

Ayak nasırına ne iyi gelir? Ayak nasırı, sonradan ortaya çıkan ve oldukça büyük bir acı veren patolojik bir durumdur. Birden çok tedavi yöntemi vardır. Bunun yanı sıra evde hazırlanacak olan karışımlar sayesinde de bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür. Haberimizde bunların tüm yanıtlarını hemen bulabilirsiniz

08.06.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:43) Ayak Nasırına Ne İyi Gelir?

Ayak nasırına ne iyi gelir? Ayak nasırını geçirmek için birden fazla tedavi yöntemi bulunmaktadır. Evinizde hazırlayacağınız karışımlarla nasırı yok edebilirsiz. Peki, ama nasıl? İşte yanıtlar...

Ayak Nasırı Nedir?

Ayak nasırı, gerek sürtünme gerekse basınçtan dolayı ortaya çıkan bir cilt problemidir. Son derece olumsuz olan dış etkilerden dolayı deri bir nevi kendisini koruma altına alır. İlk zamanlarda genellikle çok büyük bir sorun olarak görülmezken zaman içinde daha ciddi bir hal alır. Ağrılı olması en büyük özellikleri içinde dikkat çeker.

Ayak Nasırına Bitkisel Çözüm Yolları Nelerdir?

  • Ayak nasırına ne iyi gelir: Soğan kürü ve beyaz sirke ile hazırlanmış olan kür sayesinde bu sorunu çözmek mümkündür. Bunun için streç film, kavanoz, pamuk, bir tane soğan ve bir çay bardağı dolusu beyaz sirke olmalıdır. Soğanların dilimlenmesi gerekir. Bunun üstüne beyaz sirkenin dökülmesinin ardından kavanoz içinde 8 saat bekletilmesi şarttır. Sürenin dolmasıyla beraber artık karışımın kullanımı mümkündür. Pamuk ile alarak ayak nasırının olduğu yere sürmek gerekir. 10 gün boyunca bunu uygulamak tavsiye edilir.
  • Ayak nasırı ile mücadele için sarımsaklı zeytinyağı kullanımı da söz konusudur. Bunun için sarımsakları ezin. Ardından içine zeytinyağının eklenmesi lazım. İlk olarak nasırın olduğu yeri hemen bununla temizleyin. Karışımı mutlaka ilgili yere sürmeyi unutmayın. Streç bir film ile sarmak gerekir. Bunu tam 1 hafta boyunca ve gece yatmadan önce deneyin. Böylelikle ayak nasırı sorunu kısa sürede çözülmüş olur.
  • Ayak nasırına iyi gelen şeylerin içinde domates kabukları da var. İhtiyacınız olan şey son derece büyük bir domates ile temiz bir sargı bezidir. Uygulaması ise basittir. Buna göre domatesi dikkatli bir biçimde soyun. Ortaya çıkan kabukların kullanımı şarttır. Nasırlı olan alanın bununla kapatılması gerekir. Sargı beziyle sarmak yeterli olacaktır.

Ayak Nasırı Neden Olur?

Ayak nasırı nedenleri şöyledir;

  • Ayak terlemesi birçok kişide çok sık görülen durumların başında geliyor. Terlemeden dolayı ayak nasırının ortaya çıktığını söylemek lazım.
  • Yalın ayak bir biçimde yürümek en dikkat çekici nasır nedenleri içinde öne çıkıyor. Çünkü ayakkabısız bir biçimde yüründüğü vakit ayak bundan kötü bir biçimde etkilenir. Kendisini korumak için bir tabaka oluşturur. İşte bunun ardından sayıları birden çok olacak şekilde nasırlar görülür.
  • Nasır sebepleri içinde ayak sağlığına gerekli olan önemin verilmemesi de büyük bir nedendir.

Ayak Nasırı Bitkisel Olmayan Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Ayak nasırı tedavisi için kullanılan birçok farklı yöntem var. Nasır bantları bunlardan birisidir. Klasik bir biçimde uygulanan ilaç tedavisi de vardır. Bunun yanı sıra radyofrekans adı verilen işlemi de unutmamak gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal