Ayak Ağrısına Ne İyi Gelir?

Ayak ağrısına ne iyi gelir? Vücudumuzda en çok kullanılan organların başında gelen ayak, tüm yükümüzü çekmesinden dolayı zaman zaman farklı sorunlarla karşılaşabiliyor. Bunların başında da ağrı geliyor. Çözüm yollarını sizler için bu yazımızda topladık.

08.06.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:34) Ayak Ağrısına Ne İyi Gelir?

Ayak ağrısına ne iyi gelir? Ayak ağrısına iyi gelen şeyleri haberimizde bir araya getirdik.

Ayak Ağrısı Nedir?

Ayak ağrısı; bu organın çok aşırı bir biçimde kullanılmasından dolayı ortaya çıkan bir sorundur. Ancak tek neden bu değildir. Diğer sebepler ise şu şekildedir;

  • Aşil tendinti olarak bilinen hastalığın en bilinen belirtilerinin başında ağrı gelir.
  • Zaman zaman nasırdan dolayı ayaklarda ağrı olabilir.
  • Ayak ağrısının nedenleri içinde bilek kısmının kırılmasını da saymak mümkün.
  • Yaşa bağlı bir biçimde ortaya çıkan sorunları unutmamak lazım.
  • Bunun yanı sıra özellikle çok çalışan kişilerde böyle problemler çok sık ortaya çıkar.
  • Kemik çıkıntısı olarak bilinen problem de ayakta ağrının en bilinen nedenleri içinde dikkat çeker.

Özellikle hemen ciddi müdahale gerektirecek olan sorunların haricinde kalanların çözümü vardır. Bunun için birtakım bitkisel yöntemlerin kullanımı yeterli olacaktır. Böylelikle çok kısa bir zaman dilimi içinde sorun ortadan kalkar. Vücudumuzdaki tüm sinirlerin buradan geçtiği düşünüldüğü zaman ayak bakımının çok iyi bir biçimde yapılması da unutulmamalıdır.

Ayak Ağrısı Nasıl Giderilir?

  • Ayak ağrısına ne iyi gelir: Aromaterapi olarak bilinen yağlar sayesinde ağrının ortadan kaldırılması mümkündür. Bunun için sıcak suyun içine kesinlikle biberiye, nane ve okaliptüs yağlarının eklenmesi gerekiyor. En az 3 damla olması yeterlidir. Daha sonra ayağınızı bu suyun içinde belli bir süre bekletin. Zamanla ağrı sorununun ortadan kalktığını fark edeceksiniz.
  • Ayak ağrısının giderilmesi için kullanılan daha farklı bitkisel çözümler de var. Bunların başında kuşkonmaz geliyor. Özellikle bazen kemik ve kaslarda ortaya çıkan ödemler rahatsız edici bir boyuta gelir. Bunların ağrı yapması da söz konusudur. Kuşkonmaz doğal bir iltihap giderici olarak dikkat çekmekte. Özellikle haşlanması ve daha sonra tüketilmesi çok sık tercih edilen bir yöntemdir.
  • Ayak ağrısına iyi gelen şeylerin içinde her daim adaçayı da bulunur. Hemen bunu dikkatli bir biçimde ezin. Daha sonra bir litrelik suyun içine koyun. Bunu belli bir müddet boyunca kaynatırken içine biraz elma sirkesi ekleyin. Ilımasının ardından kullanımı kolaydır. Ayağınıza pamuk ile bunu yedirmek gerekir. Ağrının azalmaya başladığını hemen görebilirsiniz.
  • Karanfil yağı, ayak ağrısını gidermek için kullanılan bir diğer yöntem olarak dikkat çekiyor. Kan akışının mutlaka uyarılması lazım. Bunu yapmak çok zor değil. Yıkanmış olan ayağınıza bununla masaj yapmak yeterli olacak.

Ayak ağrısına ne iyi gelir: Son olarak epsom tuzunun da ayak ağrısına iyi geldiğini hemen ifade edelim. Kullanımı ise basittir. İlk olarak leğen içine su koyun. 3 kaşık kadar tuzu ekleyin. Bunun epsom tuzu olması şarttır. Daha sonra bunu belli bir süre ayaklarınızı içinde bekletin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal