Baba Olmak İsteyen Erkekler Dikkat! Baba Olmak İçin...

Çocuk sahibi olma konusunda genellikle erkeklerin yaşı dikkate alınmaz. Ancak yapılan son araştırmalara göre erkeklerin yaşı ve yaşam kalitesinin de doğurganlığı etkileyen faktörler arasında olduğu ortaya çıktı.

06.01.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-18:31)

Centrum Clinic Kadın Sağlığı Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Pabuçcu, yaş ilerledikçe sadece kadınların değil, erkeklerin de doğurganlıklarında dolaylı yoldan bir düşüş olduğunu belirtiyor. İşte detaylar…

ERKEĞİN YAŞI VE HAYAT TARZI DOĞURGANLIĞI ETKİLİYOR

Erkeğin yaş alması, doğurganlığı anne adayının yaşı fark etmeksizin etkiliyor. Anne adayı genç olsa bile yaşla birlikte azalan sperm kalitesi doğurganlığı etkiliyor. Ayrıca Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Pabuçcu, erkeğin yaşının ilerlemesiyle sağlıklı doğum oranlarının da azaldığını erkeğin sperm kalitesi, sperm hareketliliği de doğurganlığı etkileyen faktörler arasında olduğunu belirtiyor. Sperm kalitesindeki düşüşte tek kriter yaş değil. Benimsenen hayat tarzı da sperm kalitesini dolayısıyla da doğurganlığı etkiliyor. Alkol, sigara ve tütün ürünleri kullanımı, sağlıksız, hormonlu yiyeceklerin tüketimi, spor ve egzersizden uzak kalınması gibi parametreler de sperm kalitesini düşürüyor. Yaş doğurganlık için en önemli faktörlerden biri olsa da, sağlıksız bir yaşam tarzının da hem kadın hem erkek açısından doğurganlık üzerinde olumsuz etkisi var.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal