Ayn Rand - Ayn Rand Tarikatı

Nagehan Alçı'nın 'Ayn Rand tarikatı' sözlerini canlı yayında sarf etmesinin ardından Ayn Rand kimdir? Ayn Rand tarikatı nedir? soruları gündeme geldi. İşte, Ayn Rand ve Ayn Rand tarikatı hakkında tüm bilinmeyenler...

13.10.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-17:13) Ayn Rand - Ayn Rand Tarikatı

Nagehan Alçı, geçtiğimiz gün canlı yayında tarikat konusu konuşulurken 'Ayn Rand tarikatı' ifadesini kullandı. Ayn Rand tarikatı, Nagehan Alçı'nın söyleminin ardından Ayn Rand kimdir? Ayn Rand tarikatı nedir? konuları internet kullanıcıları tarafından araştırılmaya başlandı.

AYN RAND KİMDİR?

2 Şubat 1905 yılında Rusya'da dünyaya gelen Ayn Rand, kaleme aldığı Yaşamak İstiyorum (We the Living), Ben (Anthem),Hayatın Kaynağı (The Fountainhead) ve Atlas Silkindi (Atlas Shrugged) kitapları ve objektivizm felsefesiyle adını duyurmayı başarmıştır.

Bireycilik, rasyonel bencillik ve kapitalizmi kitaplarında vurgulayan Ayn Rand, minarşittir. Liberteryenler ve Amerikalı muhafazakârlar arasında Ayn Rand'ın felsefesi büyük etken olmuştur.

AYN RAND TARİKATI NEDİR?

Ayn Rand Tarikatı dini bir inanç üzerine değil felsefik düşünceler üzerine kurulmuştur. Bu felsefeye göre, İnsan hareketlerini ve değerlerini mantık çerçevesinde seçmelidir. Kişilerin birbirlerinden herhangi bir karşılık beklememesi ve fedakarlık yapmaması gerektiğini savunur. Kimsenin birbirine güç kullanarak bir şeyi kabul ettirmeye, herhangi bir konu hakkında zorlamaya hakkı yoktur.

AYN RAND KİTAPLARI NELERDİR?

1934 16 Ocak Gecesi (Night of January 16th)

1936 Yaşamak İstiyorum (We The Living)

1938 Ben, Ego (Anthem)

1943 Hayatın Kaynağı (The Fountainhead)

1957 Atlas Vazgeçti (Atlas Shrugged)

1961 For the New Intellectual

1964 The Virtue of Selfishness (Nathaniel Branden ile)

1966 Kapitalizm: Bilinmeyen İdeal (Capitalism: The Unknown Ideal)

1967 Introduction to Objectivist Epistemology

1969 The Romantic Manifesto

1971 The New Left: The Anti-Industrial Revolution

1982 İhtiyacımız Olan Felsefe (Philosophy: Who Needs It)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal