Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Gün boyu kullanacağımız ayakkabıları seçerken dikkat etmemiz gereken farklı etkenler vardır. Peki ayakkabı alırken nelere dikkat etmeli? İşte bilmeniz gereken tüm detaylar…

08.06.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:57) Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Ayakkabı seçimi ayak sağlığını önemli ölçüde etkilediği için tercih ettiğimiz yanlış seçimler sağlımıza zarar verebilir. Yüksek topuklu ayakkabıların yanlış seçilmesi bel ağrısı, parmak ağrısı ve bilek ağrısına sebep olabilir.

Topuklu Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Topuklu ayakkabı özellikle kısa boylu kadınların boylarını uzun göstermek için seçim yaptıkları modeller arasında yer alıyor. Kalın tabanlı spor modeller gün içinde rahat bir kullanım sağlasa da ince topuklu zarif ayakkabıları kullanmak zor olabiliyor. Topuklu ayakkabı seçimi yaparken hem spor hem de klasik ayakkabılarda dikkat etmemiz gereken önemli detaylar vardır.

• Topuklu ayakkabı satın almadan önce mutlaka önde gelen markaları takip etmelisiniz. Kaliteli ve güvenilir markaların ayakkabıları ayak sağlığına zarar vermeyecek tasarımlara sahiptir.

• Dolgu topuk tercih etmek isteyenlerin ayaklarıyla orantılı modeller belirlemesi gerekiyor. Kalın tabanlı bu ayakkabılar ayakta kaba göründüğü için normalden ince bilekli kadınların seçmemesi gerekiyor.

• İnce topuklu ayakkabılarla yürümeye alışsak da uzun süre kullanıldığında topuk ağrısına sebep olabiliyor. Bu ayakkabılarla daha rahat hareket etmek için bilekten bağcıklı modeller seçmelisiniz.

• Boyunuzu olduğundan daha uzun göstermek istiyorsanız platform ayakkabılar seçmemelisiniz. Daha uzun görünmek için ince ve uzun topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Son zamanlarında trendlerinde olan streç botlar tam size göre.

Özel Günler için Nasıl Ayakkabılar Seçilmeli?

Özel günlerde seçtiğimiz ayakkabılarla uzun süre ayakta kalmamız gerekiyor. Bu ayakkabıları seçerken şık olmasına özen gösterdiğimiz kadar rahat kullanım sağlamasına da dikkat etmeliyiz. Özel günler için ayakkabı alırken nelere dikkat etmeli; topuk kalınlığı ve boyu, burun şekli ve kalıbı dikkat etmeniz gereken başlıca unsurlar arasında yer alıyor.

Burnu sivri ayakkabılar ayaklarınızı sıkacağını için seçiminizi asimetrik kesimlerden yana yapabilirsiniz. Bu kesimler parmaklarınızın daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır. Kalıbı sıkı ayakkabılar bir süre sonra ayağınızı rahatsız edeceği için seçiminizi çok sert kalıplardan yana yapmamalısınız. Streç ayakkabılar kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Abiye ayakkabı seçimi yaparken en çok dikkat edilmesi gerekenlerden biri de ayakkabı topuğudur. Eğer çok uzun süre ayakta kalmanız gerekiyorsa dolgu topuklu modeller seçebilirsiniz. Kalem topuk kullanmak istiyorsanız tek bantlı modellerle yürümek zor olacağı tercihinizi bağcık detaylı modellerden yana kullanmalısınız.

Spor Ayakkabı Seçiminde Neleri Dikkate Almalıyız?

Spor ayakkabı alırken nelere dikkat etmeli; bilinen ve güvenilir markalardan satın almalı, ayak boyunu ve bacak kalınlığını dikkate alarak seçim yapmalısınız. Kalın tabanlı ve kaba görünümlü spor ayakkabılar trendler arasında yer alsa da bacakları ince kadınlar bu ayakkabıları tercih etmemeli. Normalde daha kısa kadınlar spor ayakkabı seçimlerini mutlaka kalın tabanlardan yana yapmalıdır. Sezonun trendlerini yakalamak istiyorsanız çift renkli spor ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal