Avusturya’da İbadethaneler Mayıs’ta Açılacak

Coronavirüsle mücadele için alınan sıkı tedbirleri hafifletme kararı alan Avusturya’da, ibadethane, restoran ve okulları aşamalı bir şekilde tekrar hizmete açılacak.

21.04.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-16:51) Avusturya’da İbadethaneler Mayıs’ta Açılacak

Coronavirüsle mücadele için alınan sıkı tedbirleri hafifletme kararı alan Avusturya’da, ibadethane, restoran ve okulları aşamalı bir şekilde tekrar hizmete açılacak.

Başbakan Sebastian Kurz, beraberindeki bakanlarla gerçekleştirdiği basın toplantısında, normale dönme sürecinde alınan yeni kararları kamuoyuna duyurdu.

Başbakan Kurz, coronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin yararlarının görülmeye başlandığını ifade ederek geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla yeni virüs tespit edilen sayısının 100’ün altına indiğini, bu yüzden 14 Nisan’da başlatılan normale dönme sürecinin devam edeceğini kaydetti.

Nisan ayının sonuna dek devam edecek dışarı çıkma sınırlamasının mayıs ayında sürüp sürmeyeceğiyle ilgili açıklamanın ileriki günlerde yapılacağını kaydeden Başbakan Kurz, normale dönme sürecinin ikinci adımı olarak kabul edilen, 1 Mayıs'ta başlamak üzere tüm iş yerlerinin dışında güzellik salonu, kuaför gibi kişisel bakım hizmeti veren işletmelerin de tekrar açılmasıyla herhangi bir problemin olmadığını ifade etti.

15 MAYIS'TA KAPSAMLI NORMALLEŞME ADIMI

Başbakan Kurz, "15 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak okulların tekrar tam kapasiteyle faaliyete geçmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

15 Mayıs’ta gastronomi alanındaki işletmelerin getirilen yeni önlemler ışığında hizmete açılacağını ifade eden Başbakan Kurz, özellikle restoran ve kafeteryaların saat 23.00’e dek açık olacağını, personelin maske takacağını, aynı dükkan içerisinde sınırlı sayıda müşteriye müsaade edileceğini ve sosyal mesafe kuralına uyulmasının başlıca önlemler olduğunu belirtti.

İBADETHANELER AÇILIYOR

Başbakan Kurz, belirli tedbirlerin doğrultusunda 15 Mayıs'tan itibaren ibadethanelerin açılacağını, ayrıntılı açıklamayı Entegrasyon Bakanı Susanne Raab’ın yapacağını ifade etti.

Yaz tatiliyle ilgili ise daha temkinli konuşan Başbakan Kurz, bu sene Avusturyalıların tatillerini ülkelerinde yapmalarını önerdi.

YENİ NORMALLEŞME VURGUSU

Başbakan Kurz aynı zamanda "yeni normalleşme" şeklinde nitelendirdiği, coronavirüsle mücadelede yeni döneme toplumun alışması gerektiğinin altını çizerek maske takma, sosyal mesafe ve hijyen önlemlerine riayet etmenin yeni normal hayatın önemli vazgeçilmezleri olduğunu ifade etti.

İlk yeni tip coronavirüs vakasının 25 Şubat'ta görüldüğü Avusturya’da 14 bin 809 kişide virüse rastlanırken, yaşamını yitirenlerin sayısı 491'e çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal