Avustralya Coronavirüsü Yendiğini İddia Etti

Dünya üzerinde yaklaşık olarak 2.5 milyon insan coronavirüsten etkilenirken, henüz net bir tedavi yöntemi bulunamadı. Avustralyalı bilim insanları coronavirüse karşı tedaviyi bulduklarını iddia etti ve ilaç testleri için başvuru yaptı.

20.04.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-13:26) Avustralya Coronavirüsü Yendiğini İddia Etti

Çin'in Vuhan ketinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde yaklaşık olarak 2.5 milyon insanı etkiledi. Virüs için henüz net bir tedavi yöntemi bulunamazken, Avustralyalı bilim insanlarından önemli bir açıklama geldi. Avustralyalı bilim insanları coronavirüs için tedaviyi bulduklarını iddia etti. Queensland'deki Klinik Araştırma Merkezi uzmanları bulunan ilacın hali hazırda bazı hastalarda denendiğini ve bu kişilerin durumunun düzeldiğini belirtti. 

Araştırma Merkezi Direktörü Profesör David Paterson konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Paterson, sıtma ve HIV tedavisinde kullanılan iki ilaçtaki etken maddelerin kombinasyonunun coronavirüsü laboratuvar tüplerinde de etkisiz hale getirdiğini belirtti.

"VİRÜSÜN VÜCUTTAN TAMAMEN ATILDIĞINI GÖRDÜK"

Açıklamalarına devam eden Paterson, "Yapılan terapi sonrası virüsün hastaların vücudundan tamamen atıldığını gördük. Dolayısı ile bu ilaçları bir 'tedavi' ve hatta 'çare' olarak isimlendirmek yanlış olmaz. Üstelik şimdiye kadar bir yan etki de görülmüş değil." dedi. Paterson, çok sayıda insan üzerinde geniş çaplı deneyler tamamlanmadan 'kesin çözüm' olarak lanse edilemeyeceğini de aktardı. Profesör bu durumun 3 ay sonra net olarak öğreneceklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal