Avustralya’da Covid-19'da Can Kaybı 55’e Yükseldi

Avustralya’nın Victoria eyaletinde 1 hasta daha coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirdi. Ülkede böylelikle virüs kaynaklı can kaybı 55 oldu.

11.04.2020-08:54 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-08:52) Avustralya’da Covid-19'da Can Kaybı 55’e Yükseldi

Avustralya’nın Victoria eyaletinde 1 hasta daha coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirdi. Ülkede böylelikle virüs kaynaklı can kaybı 55 oldu.

Victoria Sağlık Bakanlığından gelen açıklamaya göre, yeni tip coronavirüs bulaşan 80’li yaşlardaki erkek hasta tedavi altında bulunduğu hastanede hayatını kaybetti. Bu neticede yeni tip coronavirüs kaynaklı can kaybı Victoria eyaletinde 14’e, ülke genelinde ise 55’e yükseldi.

Diğer taraftan yaklaşık 338 bin kişiye uygulanan testler neticesinde virüse yakalandığı tespit edilen 6 bin 238 hastadan 3 bin 141’inin sağlığına kavuştuğu bildirildi.

COVİD-19 YASAKLARINI İHLAL EDEN BAKAN İSTİFA ETTİ

Coronavirüs dolayısıyla getirilen seyahat yasaklarını ihlal ederek Sydney’e yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan tatil evine gittiği için 1000 Avustralya doları (Yaklaşık 4 bin TL) para cezası verilen Yeni Güney Galler Eyalet Sanat Bakanı Don Harwin istifa etti.

Coronavirüsle mücadelede getirilen yasakları umursamayarak, insanların sağlığını riske atmasının ardından artan tepkiler üzerine görevinden istifa ettiğini duyuran Harwin, ‘‘Hükümetin coronavirüs kriziyle mücadelesindeki çalışmalarından daha önemli bir şey yok" şeklinde konuştu.

Harwin’e para cezası kesen Yeni Güney Galler Emniyet Müdürü Mick Fuller, hiç kimsenin ya da hiçbir kurumun yeni tip coronavirüs yasalarının üzerinde olmadığının altını çizmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal