Avrupa'da Filistinliler İçin Anlamlı Eylem

Avrupalılar tarafından, AB binası önünde İsrail ordusu tarafından öldürülen Filistinliler için anlamlı bir eylem yapıldı.

29.05.2018-16:25 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-16:28)

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 2009 senesinden günümüze kadar Gazze'de şehit edilen Filistinlileri temsil eden 4 bin 500 çift ayakkabı protesto amaçlı sergilendi. Eylem Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının toplandığı Avrupa Birliği Konseyi binasının yakın çevresinde yapıldı.

Avrupa Birliği dış ilişkiler yüksek temsilcisi Federica Mogherini Kudüs üzerine Filistin ve İsrail’in iki devletli çözüme inandıklarını şu şekilde ifade etti:

"Gazze'de tansiyon yükseldi zira barış süreci işlemiyor. Kudüs'te de bazı gelişmeler yaşandı. Bizler 28 Avrupa Birliği ülkesi olarak Kudüs'ün her iki devletin başkenti olması gerektiğine inanıyoruz."

ABD Başkanı Donald Trump Tahran ile yapılan nükleer anlaşmadan ayrıldığını duyurmuştu. Mogherini anlaşmanın önemli olduğuna tekrardan vurgu yaptı ve Mogherini açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Bizim için ekonomik çıkarlar öncelik teşkil etmiyor. Avrupa Birliği için olaya güvenlik açısından bakıyoruz. Zira İran ile yapılan anlaşma olmazsa, bölgede ve Avrupa'da güvenlik sorunları yaşanabileceğini düşünüyoruz. Bu yüzden nükleer anlaşmanın korunmasını istiyoruz."

İşgal altındaki Gazze sınırında ABD büyükelçiliğinin açıldığı gün, gerçekleştirilen protesto eylemlerinde İsrail ordusunun saldırıları sonucu 60'tan fazla Filistinli yaşamını yitirmiş, binlerce Filistinli de saldırı sonucunda yaralanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal