Macron'dan Küstah Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması

BBC Türkçe'nin yaptığı habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Diktatör' başlığı ile son sayısının kapağına taşıyan Fransız Le Point dergisi, Fransa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan seven vatanseverler tarafından taciz edildiklerini ve korkutulmaya çalışıldıklarını iddia etti.

29.05.2018-10:39 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-10:34) Macron'dan Küstah Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Macron, sosyal paylaşım platformu Twitter'dan "Basın özgürlüğüne paha biçilemez. Onsuzluk, diktatörlüktür" şeklinde küstah bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Le Point dergisinin yayımlanması sonrası 24 Mayıs günü, resmi Twitter hesabı üzerinden şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir Fransız dergisi CB Erdoğan'a diktatör demiş. Bu saldırıları biliyoruz. Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz. Millet ve mazlum halklar olup biteni görüyor. Türkiye'nin sizden talimat aldığı günler geride kaldı. 'Diktatör' diyerek o günleri geri getiremezsiniz."

'AKP TARAFTARLARI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRIYOR'

Le Point yayımlanması sonrası Fransa'nın güneyindeki Avignon bölgesinde vatansever Türk vatandaşları, dergi reklamlarını farklı şekillerde önlemeye çalıştı. Pazar günü ise Valence kentinde bir başka noktadaki reklamın kapatılması teşebbüste bulunuldu. Fransız Le Point dergisinden gelişen olaylar sonrasında yapılan açıklamada, "Bir haftadır sosyal medya üzerinden süren taciz, hakaret, korkutma ve anti-semit iftiralar sonrası AKP taraftarları, ifade özgürlüğünün sembollerine ve basın çeşitliliğine saldırmaya başladı" ifadelerine yer verildi.

BBC Türkçe'nin yaptığı habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Diktatör' başlığı ile son sayısının kapağına taşıyan Fransız Le Point dergisi, Fransa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan seven vatanseverler tarafından taciz edildiklerini ve korkutulmaya çalışıldıklarını iddia etti. Mevzu bahis iddia ile alakalı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir mesaj yayınladı ve tacizin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal