Rus Milyarder İsrail Vatandaşı Oldu

İngiltere'nin en büyük kulüplerinden biri olan Chealsea'nın sahibi Roman Abramoviç'in İsrail vatandaşı olduğu aktarıldı.

28.05.2018-22:43 - (Son Güncelleme: 28.05.2018-22:45)

İsrail menşeili Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde ünlü Rus milyarder Abramoviç'in İsrail vatandaşlığını almak için özel uçağıyla Tel Aviv’e geldiği ve kendisi için hazırlanan vatandaşlık belgelerini aldığı iddia edildi.

Jerusalem Post’ın haberine göre Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanına gelen Abramoviç, İsrail İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek İsrail kimliğini birinci elden teslim aldı.

Çeşitli yayın organlarında Rus vatandaşı Roman Abramoviç'in, Yahudi kökenli olduğuna dair haberler ile İngiltere vizesini yenilemek için yaptığı başvuruda gecikmeler yaşandığı bu sebeple de İsrail vatandaşlığına geçmek istediği iddia edilmişti.

"Özel yatırımcı" vizesi ile İngiltere'de yaşadığı ifade edilen Rus milyarderin uzun zamandır İsrail vatandaşı olmak istediği iddia edildi.

Rus milyarder Roman Abramoviç'in, 19 Mayıs günü oynanan Chelsea'nin Manchester United'ı 1-0 yendiği Federasyon Kupası final maçında tribündeki yerini almaması gözlerden kaçmamıştı. İngiliz medyası Roman Abramoviç'in İngiltere vizesinin süresi dolduğunu ve yeni vizeyi henüz alamadığı için kupa finaline katılamadığını öne sürmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal