Avrupa Süper Ligi'ne İngiliz ambargosu: Premier Lig kulüplerine katılamama yasağı geldi

İngiliz hükümeti, parlamentoya Premier Lig ekiplerinin Avrupa Süper Ligi organizasyonuna katılmamasına yönelik yasa tasarısı sunacak. İşte detaylar...

19.03.2024-18:22 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-18:22)

2.5 yıl önce Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in öncüsü olduğu Avrupa Süper Lig projesi anında dağılmıştı. Öte yandan İngiltere hükümetinden de Premier Lig kulüpleri için bu konu için yasak geldi.

İngiliz kulüpler organizasyona katılamayacak

İngiltere hükümeti, parlamentoya sunacağı yasa tasarısıyla "Avrupa Süper Ligi" gibi küresel futbol sisteminden ayrılmayı planlayan organizasyonlara katılımı ve kötü yönetim sergileyen kulüp sahibi ve yöneticilerin tekrar göreve gelmesini yasaklaması planlanıyor.

“Tasarıyla taraftarın yönetim süreçlerine katılımı sağlanacak”

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada "Buna göre kulüplerin finansal olarak yönetiminde başarısız olan kişiler yönetimde söz sahibi olamayacak, kulüp sahibi olmaktan uzaklaştırılacak. Yeni tasarıyla kulüplerin Avrupa Süper Ligi gibi küresel sistemin dışına çıkmayı amaçlayan ayrılıkçı organizasyonlara katılımının da önüne geçilecek. Kulüplerin stadyum yeri değiştirirken çeşitli temel gerekliliklere sahip olması beklenecek. Tasarıyla taraftarın yönetim süreçlerine katılımı sağlanacak. Kulüp tarihi ve kulübün stratejik planları gibi saha dışı konularda taraftarın görüşüne başvurmak gerekecek. Taraftar katılımı gerektiren alanlar ise oluşturulacak bağımsız düzenleme kurulu tarafından belirlenecek” ifadeleri kullanıldı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal