Atiye Nerede Çekildi?

Atiye dizisi 27 Aralık 2019 tarihinde 8 bölümünden oluşan ilk sezonu ile yayınlanmıştır. Dizinin senaristliğini Jason George, Nuran Evren Şit ve Fatih Ünal birlikte yapmıştır. Atiye, aksiyon ve fantastik türünde çekilen bir Türk dizisidir. Atiye aynı zamanda Netflix'in 2. Türk orijinal internet dizisidir.

03.07.2020-13:25 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:57) Atiye Nerede Çekildi?

Dizinin senaryosu Şengül Boybaş’ın “Dünyanın Uyanışı” isimli eserinden uyarlanmıştır. Atiye dizisinin yönetmenliğini Ozan Açıktan, Gönenç Uyanık ve Ali Taner Baltacı birlikte üstlenmişlerdir. Dizinin başrollerinde Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger ve Melisa Şenolsun gibi başarılı oyuncuları görüyoruz.

Türkçe dili kullanılarak çekilen dizilerin bölümleri 30 dakika ile 50 dakika arasında sürmektedir.

Dizinin yapımcısı Alex Shutherland, yönetici yapımcıları Onur Güvenatam, Özge Bağdatlıoğlu ve Jason Geoge'dur. Yapım şirketi Netflix ve OG Medya'dır.

İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan Atiye dizisinin ilk sezonu ile 20 milyon izleyiciye ulaştığı açıklanmıştır.

Bilindiği üzere Netflix internet dizilerinin yayınlandığı bir platform. Atiye dizisini izleyebilmek için ise bu platforma üyelik yapmak gerekiyor.

İlk sezonu 8 bölüm ile yayınlanan Atiye'nin ikinci sezonunun ne zaman yayınlanacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmamıştır.

Atiye Dizisinin Konusu

Atiye dizisinin konusu, Atiye’nin Göbeklitepe'de yapılan bir kazı ile hayatının değişmesini anlatır. Ressamlık ile uğraşan Atiye, ailesi ve sevgilisi Ozan ile birlikte İstanbul'da mutlu bir hayat yaşamaktadır. Atiye aynı zamanda ilk sergisini de açmak üzeredir. Bir gün dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’de bir kazı yapılır ve burada yapılan keşif ile Atiye'nin hayatı değişir. Kazı çalışmalarını arkeolog Erhan yürütmektedir. Erhan, gerçekte istediği kazı çalışmalarında Atiye ile Göbeklitepe arasındaki mistik ilişkiye işaret eden bir sembol bulur. Bunu öğrenen Atiye olayın peşine düşerek tapınakta kendi geçmişini aramaya başlar.

Atiye dizisinde başrol olan Atiye karakterini Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne gibi yapımlardan tanıdığımız Beren Saat canlandırıyor. Atiye'nin sevgilisi olanı Ozan'ı ise ünlü oyuncu Metin Akdülger canlandırmaktadır. Arkeolog Erhan karakterinde Fi dizisi ile sevdiğimiz Mehmet Günsür’ü görüyoruz. Melisa Şenolsun ise dizide Cansu karakteri ile karşımıza çıkıyor. Dizide yer alan diğer oyuncular arasında Serap karakteri ile Başak Köklükaya, Mustafa karakteri ile Civan Canova, Serdar karakteri ile Tim Seyfi, Zühre karakteri ile Meral Çetinkaya, Öner karakteri ile Cezmi Baskın, Nazım karakteri ile Fatih Al, Hannah karakteri ile Hazal Türesan, Seher karakteri ile Sibel Melek Arat, Anima karakteri ile Melisa Akman bulunuyor.

Atiye Dizisi Nerede Çekildi

Atiye dizisi çekimleri Göbeklitepe'de gerçekleştirilmektedir. Göbeklitepe Şanlıurfa'nın yaklaşık 22 kilometre kuzeydoğusunda bulunmaktadır. Örencik köyü yakınlarında yer alıyor. Göbeklitepe aynı zamanda UNESCO dünya kültür mirası listesinde de bulunuyor. Dizinin bazı çekimleri İstanbul, Nemrut Dağı gibi farklı konumlarda da yapılmıştır. Dizimin 2. Sezon çekimlerinin ise Kapadokya’da devam edeceği söylenmektedir. İkinci sezon çekimleri Nevşehir’de Ürgüp ve Göreme gibi yerlerde yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal