Atatürk Barajı'nda Doluluk Oranı Yüzde 95'e Yaklaştı

Fırat havzasında yer alan Atatürk Barajı'nda su seviyesi yüzde 95 doluluk oranı ile son 7 yılın en yüksek düzeyine geldi.

04.06.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 04.06.2019-13:29)

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, dünyanın sayılı, Türkiye'nin ise en büyük barajı konumunda olan Atatürk Barajı'nda doluluk seviyesinin yüzde 95'e yaklaştığı, bu oranın son 7 senenin en yüksek oranı olduğunu ifade etti.

Aydın, Fırat havzasına 2019 senesinde mevsim koşullarının çok üstünde yağış düştüğünü söyledi. Havzadaki Atatürk, Keban ve Karakaya barajlarında su kotunun maksimum düzeye ulaştığını söyleyen Aydın, yaklaşık bir aydır 3 barajın da dolu savaklarının açıldığını kaydetti.

Aydın, şöyle devam etti:

"Bu sene havzada etkili olan yağışlar sayesinde barajın su oranı geçen seneye göre 530 kotundan 538 kotunu geçmiş durumdadır. Su düzeyinin bu kota ulaşması sevindiricidir. Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 95'e geldi. Barajdaki bu doluluk seviyesi, son 7 senenin en yüksek seviyesidir. Bölgenin içme suyu ihtiyacını uzun zaman bu barajımız karşılamayı sürdürecektir. Senelik ortalama su akışı 26 milyar 654 milyon metreküp olan Atatürk Barajı, 48,7 milyar metreküp su depolama hacmine sahip. Bu miktardaki su, Türkiye'nin 7 senelik içme ve kullanma suyu ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasiteyi ifade ediyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal