ASELSAN’dan büyük başarı: Türkiye tarihinde bir ilke daha imza atıldı

Türksat 5B uydusundaki ASELSAN ekipmanları bir ilke imza attı. 36 bin kilometredeki teknoloji hazırlık seviyesi 8’e ulaşan Türkiye’de ASELSAN’ın ekipmanları bu başarıya imza atan ilk ekipmanlar oldu. İşte detaylar...

05.09.2022-11:07 - (Son Güncelleme: 05.09.2022-12:18) ASELSAN’dan büyük başarı: Türkiye tarihinde bir ilke daha imza atıldı

Uzayda sabit kalacağı yere dopru yolculuğuna devam eden Türksat 5B uydusu ve içindeki ASELSAN ekipmanları, uydunun yörüngesine ulaşmasıyla birlikte yer kontrol istasyonundan alındı. 36 bin kilometredeki teknoloji hazırlık seviyesi 8’e ulaşan Türkiye’de ASELSAN’ın ekipmanları bu başarıya imza atan ilk ekipmanlar oldu.

ASELSAN’dan büyük başarı

Anadolu Ajansı’nın haberine göre  ilk sinyallerin yeryüzüne iletilmesinin ardından yörünge testleri yapılan Türksat 5B uydusundaki ASELSAN Ku-Bant Almaç (Düşük Gürültülü Yükselteç ve Frekans Aşağı Çevirici) ve Ka-Bant LNA (Düşük Gürültülü Yükselteç) ekipmanları, testlerden başarılı şekilde geçerek uzay ortamında çalışabilirliklerini kanıtladı. Söz konusu ekipmanlar 36 bin kilometre yer sabit yörüngede teknoloji hazırlık seviyesi 8'e ulaşan Türkiye'nin ilk uzay ekipmanları olmayı başardı.

Türksat 5B

Yerli kaynaklar kullanıldı

ASELSAN ekipmanları, tamamen yerli ve milli kaynaklarla tasarlandı, üretildi, ve çevresel/performans testleri yapılarak, Türksat 5B uydusuna entegre edildi. Uydunun Falcon-9 roketi ile fırlatılması 19 Aralık 2021'da gerçekleştirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal