Artı 18 İçerikli Film Sitelerinin Yasaklandığı Tayland'da Vatandaşlar Ayaklandı

Tayland'da 190 tane +18 içerikli film sitesine yasak getirilmesi, sosyal medya üzerinden tepkilere yol açtı. Sosyal medyadan tepki vermekle yetinmeyen şahıslar, Bilişim Bakanlığı'nın önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi.

04.11.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 04.11.2020-17:05) Artı 18  İçerikli Film Sitelerinin Yasaklandığı Tayland'da Vatandaşlar Ayaklandı

Bilişim Bakanı Puttipong Punnakanta, yasağın + 18 içerikli film ve kumar sitelerine erişimi kısıtlamayı hedeflediğini, siber suç kanunları çerçevesinde bu içeriklerin illegal olduğunu dile getirdi.

CİNSEL İÇERİKLİ FİLM SİTELERİNİN EN FAZLA GİRİLDİĞİ 20. ÜLKE

Fakat sosyal medya üzerinden pek çok kullanıcı devleti sansür yapmakla suçladı.

Sosyal medyada (twitter) yapılan paylaşımlarda devletin insanların seçim yapma hakkına çiğnediği savunuldu. Bir takım internet kullanıcıları da 'Hükümet ahlakımızı mı korumaya çalışıyor yoksa sitede kraliyet ailesinin görüntüleri mi var?' şeklinde sordu. Diğer taraftan Tayland, geçen sene cinsel içerikli film sitelerinin en fazla ziyaret edildiği yirmi ülke içinde yer almıştı.

SİTEDE GEÇİRİLEN YAKLAŞIK SÜRE 11 DAKİKA 20 SANİYE

Dünyanın en büyük +18 içerikli film sitesine bakıldığında 2019'da Tayland'da kişi başına bu site içinde geçirilen ortalama vakit 11 dakika 21 saniye. Site idaresi, bu sürenin dünyadaki en fazla oran olduğunu belirtti.

ERİŞİM ENGELİNİ AÇMAK İÇİN ÖZEL AĞ KULLANIMINA YÖNELME ARTTI

Konu olan site, yasakla alakalı daha bir açıklama yapmadı.

Bir internet araştırma firmasına göre yasakların yürürlüğe alınmasının ardından, Tayland'dan gerçekleştirilen VPN (erişim engelini aşmak için kullanılan sanal özel ağ) aramaları Eylül-Ekim ortalamasına kıyasla % 640 yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal