Arjantin Futbol Federasyonu'ndan Rus Kadınlar İçin Skandal Kitapçık!

Arjantin Futbol Federasyonu'nun (AFA) Rusya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek FIFA 2018 Dünya Kupası için hazırladığı kitapçık olay yarattı.

17.05.2018-11:27 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-11:24) Arjantin Futbol Federasyonu'ndan Rus Kadınlar İçin Skandal Kitapçık!

Arjantin Futbol Federasyonu'nun 14 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında Rusya'da yapılacak Dünya Kupası için hazırladığı kitapçık herkesi şok etti. Rus kadınlara ilişkin utandıran ifadelerin yer aldığı kitap ortalığı karıştırınca Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Rus kadınlardan özür dilemek zorunda kaldı.

Arjantin Futbol Federasyonu’nun hazırladığı FIFA 2018 Dünya Kupası el kitapçığında Rusya’ya gidecek olan Arjantinlilerin Rus kadınlarla nasıl iletişim sağlamaları gerektiği şoke edici bir şekilde ifade ediliyor.

Kitapçıkta 'Bir Rus kadınla birlikte olma şansı yakalamak için ne yapmalı?' başlığı ile Arjantinli erkeklere tavsiyeler veriliyor.

Rusya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran'da başlayıp 15 Temmuz'da sona erecek turnuvaya ilişkin kitapçığı haberleştiren Arjantinli gazeteci Roberto Martinez bu haberi "Arjantin Futbol Federasyonu, bir Rus kadını nasıl tavlayacağımızı öğretiyor" şeklinde duyurdu.

Olayın açığa çıkmasının sonrasında Arjantin Futbol Federasyonu sosyal medya üzerinden büyük tepki topladı.

Federasyon yetkililerini "eski kafalı" ve "maço" şeklinde niteleyen kullanıcılar Federasyonun kitapçığında bulunan tavsiyeleri de sosyal medya hesaplarından paylaştı. Arjantin halkı ise hazırlanan bu kitapçığın acilen toplatılmasını istedi.

FEDERASYON BAŞKANI ÖZÜR DİLEDİ

Arjantin Futbol Federasyonu, kitapçığa ilişkin gördükleri çok sert tepkiler sonrası Rus kadınlardan özür diledi. Konuya ilişkin bir soruşturma başlatılacağı belirtildi. Federasyon Başkanı Claudio Tapia da, Rus Kültür Evi'ni ziyaret ederek özürlerini iletti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal