Araba Alırken Hangi Renk Tercih Edilmeli

Araba almaya karar verdiğimizde kendimize ve ailemize göre birçok kriter belirleriz, modeli, yaşı, iç döşemelerine kadar kafamızda pek çok soru işareti belirir bu soru işaretlerinden biri de aracın rengidir peki araba alırken hangi renk tercih edilmeli?

25.07.2020-15:07 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-14:56) Araba Alırken Hangi Renk Tercih Edilmeli

Araba alırken kendi sevdiğimiz renkte olmasını isteriz ancak her renk her model arabaya göre değildir, bazı modellerde yakışmayan renkler olduğu bir gerçek, çok geniş bir renk skalası içinde tercih yaparken kesinlikle arabanın modeline göre renk belirlenmeli aksi halde belli bir zaman sonunda arabanın renginden dolayı araca karşı bir soğukluk hisseden sürücüler dahi bulunmakta. Kiri daha az gösteren, güneş ışığını çok fazla yansıtmayan ve olası bir hasar ya da çizikte boya renginin tutma olanağı gibi detaylarında renk seçiminde etkisi vardır.

Aracı Satarken Renginin Önemi Var Mıdır?

İkinci el araçlarda da sıfır kilometre araçlarda da aracın renginin satışta etkisi vardır, araba alırken hangi renk tercih edilmeli sorusunun önemi araç satışında ortaya çıkar. Siyah, beyaz ya da gri renkleri bay bayan farı yaşanmadan ya da yaş unsuru bulunmadan çok rahat satılan araçlardır ancak diğer renklerde araç almak isteyenlerin çok fazla olmamasını dikkate almak gerekir, farklı renk sklalasını tercih eden insanlar zevkleri ve beğenileri farklı olanlardır. Çoğu araç modelinde en fazla tercih edilen renk opak beyazdır bu renk için ayrıca bir ücret ödenmez. Bu renk boyalarda güneş yanığının olması söz konusu değildir, yıllar içinde görülen boya tabakasındaki incelmeler için lokal boya yapılması yeterlidir ve renk tutması gibi bir sorunla karşılaşılmaz.

Siyahın Asaleti

Siyah hem asaleti temsil eder hem de renkler arasınd ki üstünlüğü, bir çok ünlü insanın ya da siyasetçi ve iş adamlarının araçlarında ki renk tercihi siyahtır. Birçok modelde kullanılan siyah renk en ufak bir çiziği gösterir ve toz ve kiri anında belli edere bu nedenle siyah araba kullanmak sıkıntılıdır, gün aşırı aracı yıkatmak ve çiziklere maruz kalmaması için sürekli korumak zorundasınız. Arabasını siyah renk olarak tercih etmek isteyenlerin yapması gereken araca seramik kaplama yaptırmalarıdır.

Gri Ve Metalik Renkler

Siyah ve beyazdan sonra araba alırken hangi renk tercih edilmeli sorusuna verilen cevapta ortaya çıkan renk tonu gri ile birlikte metalik renklerdir. Gri ve metalik renklerde boyayı tutturmak çok ciddi bir sorun olarak karşınıza çıkar bu gibi durumlarda siyah ya da beyaz renkte olduğu gibi lokal boyama yaptırılamaz ancak araç tam boyama yapılır. Ayrıca metalik renkler arasında özellikle kırmızı, gri ve lacivert güneş yanığını en fazla gösteren renklerdir buna rağmen bu renk tonları kiri ve tozu çok göstermezler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal