Antalya'da Silahlı Soyguncu Önce Kuyumcuyu Öldürdü, Sonra 2 Kilo Altınla Kaçtı!

Antalya'da susturucu silah kullanan bir soyguncu, kuyumcu çalışanını öldürüp 2 kilo altın ve bilezikle olay yerinden uzaklaştı.

29.10.2021-15:00 - (Son Güncelleme: 29.10.2021-15:31)

Antalya'da bir kuyumcu dükkanına giren kar maske takan soyguncu, kuyumcu çalışanı Abuzer Atakan Gür'ü (48) tabanca ile vurarak öldürüp, 2 kilo altını alıp olay yerinden kaçtı.

Soygun olayı sabah saat 8:30 sularında Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı 15 Temmuz Şehitler Caddesi üzerinde bulunan Arıkaya Kuyumculuk'ta gerçekleşti. Başına kar maskesi takarak kuyumcuya giren soyguncu, elindeki silahı kuyumcu çalışanı Abuzer Gür'e çevirdi. Olay anında Abuzer Gür ile soyguncu arasında arbede başlarken, bir süre sonra soyguncu Abuzer Gür'ü göğüs bölgesinden vurdu. Soyguncu daha sonra kuyumcu dükkanından 2 kilo altın ve bilezikleri alarak kaçtı.

KATİL SOYGUNCU TABANCASINA SUSTURUCU TAKMIŞ

Antalya'da kuyumcu dükkanında çalışan Abuzer Gür'ü tabancasıyla vurup olay yerinden 2 kilo altın ve bilezikle kaçan saldırganın güvenlik kamerası kayıtlara göre taksi ile olay yerinden uzaklaştığı tespit edildi. Polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu soyguncunun susturuculu silah kullandığı bu sebepten ötürü silahın ateş edildiği anda çevre esnafın herhangi bir ses duymadığı belirlendi.

ABUZER GÜR'ÜN EŞİ OLAY YERİNDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Eşinin ölüm haberini alan 2 çocuk annesi Nurcan Gür, olay yerinde sinir krizi geçirdi. Kuyumcu dükkanına gelen Nurcan Gür şu sözleri söyledi; "Sen ölmüş olamazsın, sen ölemezsin. Ben şimdi sensiz ne yaparım". Acılı eşi yakınları ve çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı.

SİLAHLI SOYGUN SUÇUNUN CEZASI NEDİR?

Silahlı soygun bir diğer adı ile Yağma Suçu TCK 148. Maddede yer alır. Buna göre silahlı soygun yapan bir kişi şu şekilde yargılanır; Suçun basit şeklinden kasıt, bir kişinin gündüz vakti hiçbir silah veya alet kullanmadan, kendisini tanınmayacak hale koymadan, bir suç örgütü üyesi olmadan, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak bir kişiye karşı olmaksızın, başkasına ait bir malı cebir ve tehdit kullanarak almasıdır. Senet yağması da suçun basit şekli olarak nitelendirilmektedir. Yağma suçunun en basit şeklinin cezası 6 yıl ile 10 yıl arasıdır. 

Yağma suçu; failin, menkul bir malı faydalanmak amacıyla cebir ve tehdit kullanmak suretiyle malın zilyedini bu malı kendisine teslim etmeye veya bulunduğu yerden alınmasına karşı koymamaya zorlaması ile oluşur. Bu nedenle, suçun konusu herhangi bir menkul maldır. Yargıtay içtihatlarına göre gayrimenkul mal yağma suçunun konusu olamaz.

Yağma; başkasının zilyetliğindeki taşınabilir malın, zilyedin rızası olmadan faydalanmak amacıyla cebir veya tehdit kullanmak suretiyle alınması olduğundan “zor yoluyla hırsızlık”, bir kişiye karşı kullanılan icbar araçlarıyla haksız bir menfaat elde etmek şeklinde de tanımlanmıştır. Hırsızlık ile yağma suçları aynı ortak unsurlara sahip olup ayrıldıkları tek nokta ya da başka bir deyişle yağmanın, hırsızlığa oranla sahip olduğu ilave unsur, malı almak için cebir veya tehdit kullanılmasıdır (CGK-K.2021/114).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal