Nişantaşı'nda Silahlı Soygun! Polisler Soyguncuları 7 Saat İçinde Yakaladı

Nişantaşı'nda kuyumcuyu soyan gaspçılar yakalandı. 20 milyon liralık mücevheri rezervuarın içine saklamışlar

17.10.2021-11:59 - (Son Güncelleme: 17.10.2021-13:43)

Nişantaşı'nda yaşanan olayda, bir kuyumcudan yaklaşık olarak 20 milyon TL değerinde mücevheri çalan silahlı iki soyguncu, polis ekipleri tarafından yakalandı. Sırbistan vatandaşı oldukları anlaşılan şüphelilerin çaldıkları mücevherleri kaldıkları oteldeki duvarın içine monte edilmiş rezervuarın içine saklandıkları tespit edildi.

İstanbul'un gözde semtlerinden biri olan Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde perşembe günü yaşanan olayda motosikletle kuyumcuya gelen iki silahlı şahış, kasada duran çalışanı çalışanı etkisiz hale getirdikten sonra vitrindeki 20 milyon lira değerindeki mücevheri çalarak olay yerinden kaçmıştı. Olay anları ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

ÇALINTI MÜCEVHERLER ŞİŞLİ'DEKİ OTELDE YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından, soyguncuların yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli şahısların kaçış rotası üzerinde bulunan güvenlik kameraları titizlikle incelendi. Olayın yaşanmasının üzerinden 7 saat sonra şüphelilerden Nenad V.(39) Sırbistana kaçmaya şalıştığı sırada havaalanında ve Nikola V.(25) ise Şişli’de kalmakta olduğu otelde gözaltına alındı.

20 MİLYON DEĞERİNDEKİ ÇALINTI MÜCEVHERLERİ REZERVUARIN İÇİNE SAKLAMIŞLAR

Şüphelilerden, Nenad V.'nin üzerinde herhangi çalıntı eşya çıkmazken, Nikola V.'nin kaldığı otelde yapılan ayrıntılı aramalar sonucunda, kuyumcudan çalınan mücevherler ele geçirildi. Şüphelinin toplam 20 milyon TL değerindeki, 7 adet pırlanta yüzük, 7 adet ince pırlanta bileklik, 1 adet kalın pırlanta bileklik, 1 adet pırlanta gerdanlık ve 1 adet pırlanta küpenin tuvalet duvarının içine monte edilen rezervuarın içinde saklanmış halde bulundu. Polis tarafından yapılan incelemeler sonucunda bulunan mücevherler bulundukları yerden çıkarılarak kuyumcuya teslim edildi.

mücevher

SOYGUNCULARDAN KURTARILAN MÜCEVHERLER İŞYERİ SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Gasp edilen mücevherlerinin bulunmasıyla birlikte Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen iş yeri sahibi polislere teşekkürlerini bildirdi. İş yeri sahibi olayı anlatırken, ‘Silahlı iki kişi bir anda içeri girmiş. Çalışanı etkisiz hale getirdikten sonra vitrinde bulunan mücevherleri çalmışlar. Her halde yurt dışına çıkarmayı planlıyorlardı. Ama polisimiz buna izin vermedi’ şeklindeki ifadeleri kullandı.

SOYGUNCULAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, Nenad V. ve Nikola V.,basın mensupları tarafından yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal