CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'i Alenen Cumhuriyet'e İhanetle Suçladı!

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul’da sunulan Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesine izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin süresinin uzaCHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘evet’ oyu kullanan parti ve üyeleri için hain ifadesini kullandı.

29.10.2021-14:54 - (Son Güncelleme: 29.10.2021-15:20)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul’da sunulan Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesine izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin süresinin uzatılması yönünde yapılan oylamada partilerin verdiği oylara ilişin açıklama yaptı. CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘evet’ oyu kullanan parti ve üyeleri için hain ifadesini kullandı. TBMM Genel Kurulu’na gerçekleştirilen oylamada Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesine izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin süresinin uzatılmasına sadece CHP ve HDP ‘hayır’ oyu vermişti.

MERAL AKŞENER’İ CUMHURİYET’E İHANETLE SUÇLADI

TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesine izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin süresinin uzatılması yönündeki oylama sonucu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ve CHP gibi ‘hayır’ oyu vermeyen Millet İttifak’ı ortağı İYİ Parti ve partinin genel başkanı Meral Akşener hakkında hain ifadesi kullandı. CHP grubunda tezkere için ‘hayır’ oyu vermeleri ile alakalı konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘evet' dersek Cumhuriyet'e ihanet etmiş oluruz.’ açıklamasını yaptı. Bu açıklama ile birlikte Millet İttifakı ortağı olan İYİ Parti’nin, ortaklarından bağımsız ‘evet’ oyu kullanmasını da hainlik olarak nitelendirmiş oldu. Böylece, Millet İttifak’ı ortağı İYİ Parti ve partinin genel başkanı Meral Akşener için de hain ifadesi kullanmış oldu.

SINIR ÖTESİ TEZKERE OYLAMASINDA NE OLMUŞTU?

Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesine izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin süresi, TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın başkanlığında toplanan Genel Kurul'da CHP, HDP ve TİP'in ‘hayır’ oyu kullandığı oylamada tezkere AKP, MHP ve İYİ Parti'nin ‘evet’ oylarıyla kabul edildi. Tezkerenin amaçları arasında, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması’ ifadeleri yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEZKERE AÇIKLAMASI

CHP Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tezkerede yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının ve Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceği esaslara göre kullanılmasının da olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; ‘Bahçeli'ye soruyorum. Bu yabancı askerler kim? Yabancı askerler Türkiye'ye konuşlanacak, sen de gelsinler diye el kaldıracaksın. Söyle bakalım, milliyetçi sen misin, biz miyiz? Çıkarın bunu tezkereden. Taliban'ı mı getireceksin? Kim gelecek? Amerikalılar mı, Yunanlar mı, kimi çağıracaksın?’

İYİ PARTİ CEPHESİ’NDEN İTTİFAKI BOZACAK AÇIKLAMALAR

CHP'nin Suriye ve Irak tezkeresine ‘hayır’ demesi Millet İttifakı'nda çatlak oluşturdu. Katıldığı canlı yayında söz konusu tavrı değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ‘İlk tezkereye evet deyip bugün hayır diyenin durumu tartışılır. CHP'nin durumu tartışılır.’ dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, katıldığı canlı yayında CHP'nin Suriye ve Irak tezkeresine ‘hayır’ demesine ilişkin konuştu. CHP'nin 2019'da evet dediği tezkereye şimdi hayır demesini eleştiren Dervişoğlu, ‘CHP'nin durumu tartışılır.’ ifadesini kullandı.

Mehmetçik'in gerektiğinde Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, CHP ve HDP'nin ‘hayır’ oylarına karşı AK Parti, MHP ve İYİ Partinin ‘evet’ oylarıyla kabul edildi.

CHP'nin tezkereye ‘hayır’ demesi gizli ittifak ortağı HDP tarafından olumlu karşılansa da diğer ortağı İYİ Parti'nin tepkisini çekti.

CNN Türk ekranlarında CHP'ye tepkisini dile getiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ‘4 Ekim 2019 tarihli tezkere ile hükümetin TBMM'nin gündemine getirdiği ve oylattığı diğer tezkere arasında herhangi bir fark olmadığını göreceksiniz. En önemli ve en belirgin fark bu tezkerenin iki yıllık olmasıdır.’ dedi.

DERVİŞOĞLU, CHP'NİN DURUMU TARTIŞILIR

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘İşi siyasallaştırmadan anlatmaya çalışayım; bu iki tezkere arasında üzerinde tartışılacak bir şey yok ise ilk tezkereye evet deyip bugün hayır diyenin durumu tartışılır. CHP'nin durumu tartışılır.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal