Antalya’da Köpük Partileri Yasaklandı

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararında şehirde yat ve teknelerde köpük partisi, sis, duman ve renkli toz benzeri ürünlerle düzenlenen eğlence partileri, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında yasaklandı.

26.08.2020-14:35 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-11:20) Antalya’da Köpük Partileri Yasaklandı

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararında şehirde yat ve teknelerde köpük partisi, sis, duman ve renkli toz benzeri ürünlerle düzenlenen eğlence partileri, koronavirüs önlemleri kapsamında yasaklandı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bilhassa yat ve gezi teknelerinde köpük, duman ve sis benzeri ürünler kullanılarak düzenlenen eğlence partilerinin ciddi oranda artması ve bu partilerde koronavirüs önlemlerine uyulmaması nedeniyle olağanüstü toplandı.

Toplantıda, şehirde olan bütün su üstü (deniz, akarsu, göl vb.) platform, yapı ve araçlarda (yat, dalış teknesi, gezi teknesi, ilkel yapılı ahşap gemiler, yüzer iskele, yolcu gemileri, yüzme/güneşlenme platformları gibi) köpük partisi ve duman/sis ve renkli toz gibi ürünlerle düzenlenen başka toplu aktiviteler yapılması yasaklandı.

Yasağa uyulup uyulmamasının izlenmesi ve kontrolü genel kolluk güçleri, liman başkanlıkları, alakalı müdürlükler ve belediyeler aracılığıyla gerçekleştirilecek. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun verdiği kararlara riayet edilmemesi durumunda her defasında ayrı ayrı olmak üzere işlemin niteliğine göre Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 lira ve Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392 lira idari para cezası verilecek. Hem de Türk Ceza Kanunu'nun 'Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma' başlıklı 195'inci maddesindeki 'Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır' kararı uyarınca uymayan şahıslar ile ilgili adli mercilere de suç duyurusu yapılacak. Yasağı uygun hareket etmeyenlerin işletme ruhsatları da alınacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal