Ankara Susuzluktan Kırılıyor! CHP'li Belediye Oralı Değil

Ankaralılar susuzlukla mücadele ediyor. CHP’li belediyenin ise dünya umurunda değil. Ankara’nın içme su ihtiyacının yüzde 70’inin karşılandığı Çamlıdere Barajı’nın bulunduğu Gürağaç Mahallesi susuzluktan kırılıyor.

07.10.2021-15:52 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-20:54) Ankara Susuzluktan Kırılıyor! CHP'li Belediye Oralı Değil

Ankara'da Gölbaşı, Nallıhan ve Mamak ilçelerinde yaşanan susuzluk problemi şimdi de Ankara'nın yüzde 70'ine su sağlayan Çamlıdere Barajı'nın bulunduğu Çamlıdere'de yaşanıyor. 

Çamlıdere'nin Gürağaç Mahallesi'nde yaşayan köylüler, evlerinde su olmadan hiç hijyenik olmayan şartlarda yaşamak zorunda kalıyor. Köye ne bir su deposu ne de su aramak için sondaj çalışması yapılmazken, Mühteser Bayram ismindeki vatandaşın, köyüne su taşırken tankerle dereye uçarak öldüğü öğrenildi. 

KÖYLÜLER, CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'IN VERDİĞİ SU GETİRME SÖZÜNÜ TUTMADIĞI İÇİN SİTEMLİ

Sabah'ın aktardığı habere göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a seslenen Gürağaç sakinleri, seçimden önce söylenen, ‘Biz suyu Allah'ın nimeti olarak görüyoruz ve sudan para kazanılmayacağına inanıyoruz’ diyen Mansur Yavaş'tan köylerine artık su getirmesini istediler. Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can ve 21. yüzyılda başkentte susuzluk çeken vatandaşlar sorunlarını anlattı.

su

ÇAMLIDERE BELEDİYE BAŞKANI: 21.YÜZYILDA BAŞKENTTE SU GİTMEYEN KÖYLER VAR

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can verdiği röportajda, ‘21. Yüzyılda Ankara'nın yanı başında Ankara'nın içme suyunun yüzde 70'i Çamlıdere Barajı'ndan karşılanırken köylerimizin böyle susuzluk çekmesini içime sindiremiyorum.’ dedi.

İçinde bulundukları duruma karşı sitem eden Can, ‘Mahalle halkımız defalarca gerek ASKİ Çamlıdere İlçe Müdürlüğü'ne gerekse direkt ASKİ Genel Müdürlüğü'ne hatta Mansur Yavaş beyin bizzat kendisine de sorunlarını defalarca ilettiler ama halen ilgilenen yok, arayıp soran yok, ne haldesiniz diyen yok.’ ifadelerini kullandı.  

su

KÖYÜN CAMİSİNE SU TAŞIYAN VATANDAŞ, TANKERLE BİRLİKTE DEREYE UÇARAK CAN VERDİ

Vatandaş Şakir Demir, ‘Su sıkıntısı yetmiyor gibi yollarımız da kötü olduğu için dünürüm Mühteser Bayram cami için su almaya gittiğinde dönerken tankerle dereye uçtu, vefat etti. Su evde hiç yok hiç akmaz pınardan bidonları doldurup getiririz. Ağır su bidonlarını taşımaktan köyün hemen hepsi fıtık oldu.’ Dedi.

su

Vatandaş Fevzi Demir, ‘Komşunun traktörü ile su pınarından bidonlarımızı doldurup getiriyoruz. Hayvanları kışın kar ile yazın da 1 km ötedeki dereye götürüyoruz.’ İfadelerini kullandı.

Vatandaş Durdane Bayraktar, ‘Kışın bidonlar buz tutuyor biz de kar eritiyoruz su için.’ Diyerek çaresizliklerini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal